Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Besök Huddinges naturreservat

Vi har fantastiska vandringsområden inpå knutarna

 

Fler besökare i Huddinges naturområden.  Pandemins effekt?

Att vi har blivit fler som har tagit oss ut i naturen under pandemin är ingen överraskning för de flesta av oss. På många sätt är det bra eftersom fler upptäcker många positiva effekter såsom att vistas i naturen ger minskad stress. En ny rapport som Huddinge kommun har tagit fram visar på en stor ökning av besök i kommunens 12 naturreservat. Visste du förresten att naturreservaten upptar hela 40% av kommunens yta? Förutom detta finns även ett biotopskyddsområde och två friluftsområden. Huddinge kommun utmärker sig som en av länets bästa miljökommuner och utmärktes nyligen till Sveriges 6:e miljöbästa kommun i Aktuell Hållbarhets ranking. Det är trevligt att fler än vi som bor här i Huddinge upptäcker allt vi har att erbjuda och vilken lyx vi har som får bo så när fina naturområden.
Den största ökningen av antalet besökare till vår fina natur skedde under 2021. Vi fick då fler besökare än Gröna Lund under högsäsong när det inte är pandemi. Hela 1, 8 miljoner besökare tog sig hit till Huddinge enligt den undersökning som kommunen låtit göra. Flest besök hade naturreservaten Paradiset, Gömmaren, Orlången och Flemingsbergskogen.

Vill du läsa mer om den här rapporten  på Huddinge kommuns hemsida kan du klicka dig under fliken Organisation och styrning.

Linda Gebauer

vandringsledare