Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

En hyllning till vardagsvandringen

Otrolig natur, makalösa vyer, årstidernas skådespel, gemenskap, värme, skratt och kloka ord - allt det och mycket mer får man uppleva på föreningens trevliga torsdagsvandringar med Gunilla och de andra som deltar.

Naturen i Huddinge erbjuder många vackra stigar och utsiktsplatser med spännande historia  och häftiga gömda pärlor.  Så mycket har vi fått uppleva sedan jag började gå med “torsdagsgänget” i mars 2022 och så många fina minnen har vi hunnit skapa tillsammans.

Tänk er att få se vattnet forsa vid Fullersta kvarn, vandra genom den magiskt tysta Flemingsbergsskogen medan stora snöflingor faller ned, uppleva vårens ankomst och njuta av fågelsång och gullvivorna vid Glömsta äng, plocka bär och ta ett dopp i Paradiset eller beundra kungsängsliljorna i Sandemar och värma sig i höstsolen på Gålö i grannkommunen...

Men det mest härliga känner jag är att man får komma som man är och med långsamma steg få utrymme att varva ned och landa i naturen. Det är för mig den riktiga vardagslyxen där tiden i naturen fylls med avslappnade samtal eller tid för egen reflektion bortom hemmets måsten.

Som en tvåbarnsmamma och hjälpledare i fler barngrupper är det otroligt skönt att få delta i ett äventyr som riktar sig till endast vuxna ibland. Absolut, jag älskar att få tillbringa helgerna ute i skogen med mina barn! Men det är ändå något alldeles magiskt att få unna sig en vandring mitt i arbetsveckan då och då. Det är en underbar känsla när man har ett sammanhang i ett litet nätverk med kloka mogna vandrare som inte stressar sig fram och räknar mil utan njuter av en välförtjänt paus med fika i solen och där sitter jag gärna ett tag och njuter, jag också!

Jag ser fram emot många fler skogsslingor tillsammans och vem vet - kanske även du vill följa med någon gång?

 

/Anja Barke