Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Mountainbike– en fartfylld naturupplevelse

Häng med på cykel ute i skogen

Över stock och sten, uppför och utför. Att cykla mountainbike är ett fantastiskt sätt att upptäcka naturen. 

Friluftsfrämjandet har, främst i södra och västra Sverige, ett stort utbud turer för mountainbikeburna. Det kan handla om en tisdagskväll för träning och sällskap, men lika väl om hela helger för de riktigt äventyrliga. Det spelar heller ingen roll om du är nybörjare eller inbiten fantast – våra grupper anpassas alltid efter deltagarna. 

Stigcykling - upptäck nya vägar

Mountainbike kallas även stigcykling, ett ord som sätter fingret på vad det handlar om. Och stigar att cykla på finns oftast nära de flesta, men genom oss får du chansen åka iväg tillsammans med andra för att upptäcka nya ledområden. Beroende på omständigheterna delar vi in oss i grupper efter färdighet eller så cyklar vi i en enda stor grupp. Det viktiga är att alla känner sig välkomna och att såväl snabba som långsamma cyklister känner att de får ut det mesta av turen.  

Inom cykelsektionen kommer även vanliga cykelturer med korg på styret arrangeras. Vi tänker också att det finns möjligheter till cykel och fågelskådning  eller varför inte bara cykla till någon trevlig plats för grillning. Inget är fastslaget och alla dörrar öppna.

Just nu är det mycket blött i skogarna. Stigarna skadas lätt. Tänk på följande:

Undvik mjuka stigar särskilt vår och höst, när det är blött i markerna. Skador tar lång tid arr läka!
Undvika att cykla på känsliga marktyper. Exepel är lavmarker, berghällar med mossor och lavar, mjuka ängsmarker, mossar och kärrmarker
 Anpassa körsätt efter underlag!
Grovmönstrade däck och dubbar skadar lätt stigar och ömtålig mark

 

 Är du intresserad av att bidra till ytterligare en spännande sektion inom Friluftsfrämjandet Huddinge så hör gärna av dig!

Kontaktperson:

Mats Löfgren mats.lofgren@friluftsframjandet.se070-6638059