Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Sundsvall en pärla för klättrare

Bergsidan - Huddinge lokalavdelnings klätterverksamhet - brukar arrangera en klätterresa till Sundsvall i slutet av augusti. Årets resa blev ett litet underverk av fint väder, trevlig gemenskap, högkvalitativ klättring, god mat, och vacker utsikt.

Sundsvall bjuder på tre utmärkta klätterklippor mindre än en kvarts bilresa från centrum, med varierad sportklättring i svårighetsgrader som passar både vana klättrare och nybörjare. Vi tillbringade en dag vid vardera klippa, klättrade några av de finaste lederna, pratade klättring, delade med oss av tips och teknik, och njöt av ett myggfritt sensommarväder. Den klippa de flesta deltagare uppskattade mest var Brattberget, som ligger östvänd med utsikt mot öppet hav, och är väl värd ett besök bara för utsiktens skull. Klättringen är varierad, med ett brett utbud i det lättare registret, så alla deltagare hittade något som gav dem en utmaning.

Om det låter som något för dig - följ med nästa år!
Bergsidan arrangerar också klippklättring i stockholmsområdet under hela klättersäsongen, toppturer, skidresor, och lite då och då klätterresor till södra Europa. Vi håller också kurser i klättring och skidåkning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev på bergsidan.se, och häng med oss ut!

Samuel Svensson, ledare klättring