Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Nytt om bergssidan

Intresserad av klättring?

Idén bakom Bergsidans klätterverksamhet är enkel - att klättra och ha kul tillsammans. Vi kallar det "friluftsalpinism", där upplevelsen är det viktiga, inte prestationen. Vi klättrar, fikar och njuter av utsikt och väder.

Bergsidans öppna klättringar startades för över tjugo år sedan. Då fanns inget enkelt sätt att komma igång med klippklättring. Många gick kurser, men hittade inte någon väg vidare. Vi ändrade den bilden radikalt och skapade en väg att komma i gång med klippklättring utan att behöva investera i all utrustning som behövs. Vi har utrustning och duktiga ledare, som inspirerar och håller koll på säkerheten.

Ungefär samtidigt som vi började med våra öppna klättringar ökade inomhusklättringen markant. Nya hallar byggdes och intresset för klättring blev allt större. Också klippklättringen ökade, om än lite långsammare, när inomhusklättrarna ville ta ett steg till. Vår verksamhet växte och Bergsidan blev den mest aktiva klätterföreningen i landet.

Vi har aktiviteter nästan varje helg under sommarhalvåret. Vi tar med rep, selar och säkringsutrustning, fixar samåkning och visar vägen. Det finns alltid en replagskompis eller en någon som säkrar topprepet. Alla klättrar på sin egen nivå och utvecklas i sin egen takt.

Hundratals klättrare har börjat sin karriär på våra kurser och öppna klättringar. Många har träffat en klätterpartner hos oss och klättrat vidare på egen hand, andra återkommer i många år.
imagewqy9.png

Idag är vi drygt tjugo klätterledare och arrangerar, förutom de öppna klättringarna, en rad klätterkurser, resor till fina klippor i Sverige och andra länder och inomhusklättring under namnet Jourhavande klätterkompis.

Bergsidan är en del av Huddinge lokalavdelning i Friluftsfrämjandet. Information om våra klättringar och andra aktiviteter i bergig terräng finns på www.bergsidan.se och på Facebook/Bergsidan.

Ulf Johansson, grenledare