Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Familjedag på isen

Kul för alla åldrar

imagef56zh.pngimagema6x.png

Vintermys i Sjöängen

 

I januari bjöd Friluftsfrämjandet och Villaföreningen i Sjöängen in till familjedag vid sjön Drevviken, en härlig dag med snö på marken och tjock is på sjön. Under dagen bjöds det på prova på aktiviteter för besökande familjer så som att tända med tändstål, tälja och hitta naturens former och djur. Skogsmulle och hans vän Skrinna hälsade på de glada barnen på isen. Barnen berättade stolt att de vet att man måste ha hjälm när man åker skridskor och att man aldrig får vara på isen ensam. Den modiga kunde också prova på att plurra i isvak och ta sig upp under säkra former.

 

Intresset för att delta i barngrupper är stort i Sjöängen/Trångsund. De senaste åren har vi kunnat erbjuda verksamhet för de större barnen men under våren startar äntligen en grupp även för de yngre barnen när vår nya ledare Helene startar en Skogsknyttegrupp. De flesta barnledare blir ledare för att man själv tycker det är roligt att vara i naturen och att man vill att det egna barnet ska delta i en grupp. Är du nyfiken på vad det innebär att vara ledare och starta en barngrupp? Hör av dig till nordgren.jane@friluftsframjandet.se

Nästa familjedag som Friluftsfrämjandet Huddinge anordnar är i Flottsbro den 11 september. Hoppas vi ses då!

Vinterdag i Sundby                                                                            

Den 20 februari bjöd på sol, snö och is på Orlången då vi hälsade ett hundratal barn och vuxna välkomna till vår traditionella familjedag i Sundby.

Våra barnledare bjöd på pröva-på i Strövargrupp och Knyttegrupp. Sedan blev det full fart i pulkabacken.  Flera tog chansen att testa kunskaperna om Allemansrätten i vår tipspromenad och många kluriga frågor gavs i frågetävlingen om is där man kunde vinna priser för skridskoturer. .

Vid stranden var grillarna tända för korvgrillning och varm äppeldricka fanns i grytan över elden. Ute på den snötäckta isen slog sig familjerna ned i solen och väntade på att det skulle bli plurrövning i den uppsågade vaken. Våra skridskoledare instruerade hur man kastar räddningslina och vad man ska tänka på när man är ute på naturisar.

Strövargruppen tog en runda på den plogade banan .

Som sista programpunkt fick vi se hur ett tiotal hugade plurrare hoppade i och tog sig upp med hjälp av sin dubbar. Och sist fick några prova på att dra upp en van plurrare och känna på hur tungt det är. Det behövdes flera för att orka dra upp honom. Slutsats att man behöver vara minst 3 när man ger sig ut på skridskotur på naturis.

/Barnledarna Friluftsfrämjandet Huddinge