Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Berättelse från Äventyrliga familjen

Hösten 2021

Om du är sugen på att testa friluftsliv med dina barn och andra familjer så kan äventyrliga familjen vara något för er. Äventyrliga familjen är en verksamhet för familjer som vill uppleva äventyr tillsammans och anpassa aktiviteten efter era önskemål och kunskaper.. Under lättsamma former har vi setts på olika platser i Huddinge och testat att göra upp eld, tälja, bygga koja, paddla kanadensare, åka skridskor och mycket mer. Allt bygger på att såväl de vuxna som barnen är aktiva och får uppleva saker tillsammans.

Emma är den av oss som gått Friluftsfrämjandets utbildning för att kunna leda äventyret och jag har senare tiden varit hennes hjälpledare. Jag började i gruppen när den var helt ny för några år sedan. Jag ville komma ut mer i naturen med mina barn men kände mig lite osäker. Det visade sig vara ett lyckokast. Både barnen och jag har tyckt att det har varit jättekul. I dessa tider när mobiler, tv-spel och likande lockar har det varit bra att även erbjuda barnen att vara ute i naturen. Det finns så mycket att se och uppleva i naturen och redan vid första samlingen så har barnen börjat leka spontant i närmsta skog.

Att vara med i gruppen kräver inte någon vana av friluftsliv och inte heller att man ska ha viss utrustning. Oömma kläder, bra skor och ett glatt humör räcker långt! Det är roligt att ses och efter några gånger kan man varandras namn och man får en fin grupptillhörighet. Efter ett tag som deltagare kände jag att jag ville ta steget att bli hjälpledare. Det är ett lätt och enkelt steg in i att få veta mer om hur det är att vara ledare inom Friluftsfrämjandet utan att ha huvudansvaret. Jag och Emma har planerat hur terminerna ska se ut och vi har haft väldigt roligt både under planeringen men även såklart vid själva genomförandet. Vi har träffat familjer med olika vana av friluftsliv och lärt oss av varandra i gruppen. Man vet aldrig vem som är bra på kurragömma i skogen, vem som kan göra den bästa elden eller vet vad det var för djur man sett. Som förälder har jag också velat att mina barn ska få en naturlig koppling till naturen och känna sig bekväma där. Inte en enda gång har mina barn inte velat följa med; tvärtom har de sett fram emot varje tillfälle. /Linda, hjälpledare Äventyrliga familjen HT21

Vi söker ledare för att kunna starta upp fler äventyrliga familjen-grupper! Kontakta karin.norinder@friluftsframjandet.se

För att delta i äventyrliga familjen behöver både barn och vuxen vara medlemmar i Friluftsfrämjandet. Titta gärna på hemsidan för att se vilka aktiviteter som finns för dig och din familj.