Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Här går det utför..

Fin skidsäsong som snart är slut

 

Vinterns skidskola

imagee3iui.png

 

Nu när ljuset och fågelkvittret börjar bli mer intensivt är det ett tecken på att skid och snowboardskolan snart är slut. Kylan som kom redan i december gjorde att Flottsbro kunde spruta upp snö i backen och öppna redan före jul, vilken drömstart! Den utbredda smittspridningen har  påverkat verksamheten med både många sjuka ledare och barn. När barnen missar sin lektion hamnar grupperna i otakt och det blir lite extra tufft för våra ledare. Vädret har ju varit lite fram och tillbaka, storm, regn, sol, kyla och nysnö. 

Glädjande i år är att vi har fyllt upp vår snowboardskola, både med elever och nya ledare! Vi har också många nya unga ledare. Hela 27 stycken deltog på introkurser i januari både för snowboard och skidor, de allra flesta under 20 år 

Våra allra yngsta åkare är 4 år och de allra flesta har lärt sig både glida, bromsa och åka lift, några åker hela barnbacken, vilker är en helt otrolig utveckling. Nytt för i år är att vi erbjuder vuxna duktiga åkare att åka lite längre, både i tid och säsongslängd. Vi kallar dem Goldies för att de åkt ett tag och är duktiga åkare, men kanske inte är ungdomar längre.  Vi har jobbat med lekfullhet, skidglädje inspirerat från freeskiersverksamheten, men också mycket med carvingsvängar, fart och mod. Freeskiers är vår verksamhet för de barn som kan åka skidor, som är klara med skidskolan och som vill fortsätta utvecklas, hitta skidåkarkompisar och hänga i backen. Den 12/3 åker vi till Kungsberget för en dagsutflykt! 
imagefm8eq.png

 

Nathalie

Grenledare alpin