Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vill du gå vår kurs?

Åk långfärdsskridskor säkert i vinter

Långfärdsskridsko är en fantastisk motionsform med fina naturupplevelser. Vår målsättning är att arrangera trevliga, lagom jobbiga och framför allt säkra turer i närområdet ,som har så mycket att erbjuda. Rätt genomfört är det mindre riskabelt än att ta bilen till isen.

Åk aldrig ensam! Det är riskfyllt. Man skall vara minst tre - det är svårt att ensam dra upp en som plurrar.Ha alltid fullständig utrustning. Allt annat är riskfyllt. Ändå träffar vi ofta skrinnare som bryter mot dessa enkla regler

Gå grundkurs.  Det ger en ökad förståelse för säkert åkande. På bilden, som du såg i Dropp Ut ser man flera säkerhetsdetaljer. Lucka till ledaren, vi åker på led , pikarna hålls på ett säkert sätt. Nästan alla har hjälm.
Vi börjar säsongen med en kurs  med info om iskunskap, säkerhet, utrustning ,åkområden m.m. Kursen går tre kvällar i november. Det ingår också gratis träningsåkning på Visättra IP lördagar och plurrövning när isarna lagt sig. Borde alla prova på.

Länk till kursen:https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/skridskor/langfardsskridskor/nyborjaruppfraschningskurs-langfardsskridsko-/

Häng med!

Rune Lindqvist,  grenledare