Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Familjedagar vid isen

Lyckade familjedagar med vintertema.

Nyss hade vi två lyckade familjedagar med vintertema. Trots den växlande temperaturen låg isarna kvar och vi kunde erbjuda både skridskoåkning och plurrövning i vak.

I januari var vi i Sjöängen vid Drevviken där villaföreningen Vi i Sjöängen och Friluftsfrämjandet Huddinge arrangerade det som kallas Vintermys för 6e året. Mycket uppskattat av besökarna som kunde ta sig runt i Mulles vinterbana och pröva sina kunskaper i allemansrätten och delta i frågetävling om is. Nere vid stranden fanns skridskoledarna som berättade om hur man beter sig på isen och även hur man tar sig upp ur en vak. De som provplurrade kunde alla ta sig upp för egen maskin varmt påhejade av publiken.  Villaföreningen hade grillarna tända för korvgrillning och det serverades varm blåbärssoppa.  Även Skogsmulle kom för att träffa alla barnen.

I februari har vi en traditionsenlig vinterdag i Sundby sedan många år.  Dit kom många av våra fria barngrupper, allt från de minsta Knytte till Strövarna, och deltog i aktiviteterna. Solen sken men vinden var stark. Barngrupperna bjöd alla att pröva på tex på äventyrsbana, skogsmemory, att hålla balansen på slak lina och elda och göra knopar. De vuxna kunde vara med i en tävling om iskunskap med fina priser. På stranden fanns 3 grillar där kön ringlade för grillad korv och varm äppeljuice. Snart kom Skogmulle och Fjällfina på populärt besök. Efter att en grupp med både barn och vuxna provat att åka på den för dagen släta och lättskrinnade isen passade  11 modiga skridskoåkare  på att plurra i den uppsågade vaken och alla lyckades ta sig upp och fick en nyttig erfarenhet inför kommande turer på isen..

Ett varmt tack till alla ledare och funktionärer som gör dessa dagar roliga och innehållsrika.

Barn och Skridskoledarna