Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Fjällvandring i Bunnerfjällen 17-22 augusti 2019

Tio deltagare med en fjälledare och två fjälledare under utbildning, som turades om att leda, vandrade i Bunnerfjällen.  Det är en tältvandring, även för nybörjare. Under våren hade vi en teorikväll och en övningstältnatt, som var obligatorisk för de som inte tältat i fjällen tidigare.  Förutom att vandra plockar vi bär, tittar på växter och naturformer och pratar om friluftsteknik.

Lördag 17/8. Anländer till Duved på morgonen och åker beställd egen buss till bommen på vägen till nedlagda täljstensbrottet öster om Handöl och Handölan. Vi går söderut, och uppför, på vägen och sedan på en fin gammal stig längs Västerån i allt glesare björkskog. Hjortron, blåbär och odon plockas.HjortronPlanen var att gå till Norra Bunnersjön. Men med ca 15 m/s sydlig vind valde vi att tälta i övre delen av björkskogen, nästan i lä, med utsikt över Ånnsjön. En promenad upp på kalfjället bekräftade att det var ett klokt beslut.

Tält med utsikt över Ånnsjön

Söndag 18/8. Vi går i motvind, nu ca 7-9 m/s, och några regnskurar till Östra Bunnertjärnen. Ett enkelt vad över Bunnran med kängorna av och vadarskorna på.

Gtrönkulla

Måndag 19/7. Vi forsätter söderut över ett pass. Förmiddagsfikar i sol i södersluttningen. Hittar en tältplats med något lite lä, i den nu västliga vinden, straxt väster om Tjallingtjärnen.

Tält vid Tjallingtjärnen

Tisdag 20/7. Vi låter tälten stå kvar och går med lätt packning öster om berget Gåsen till Gåsenstugorna, där vi äter lunch och handlar. Några går samma väg tillbaks men de flesta går via den gamla stugplatsen till Gåsens topp och njuter av utsikten innan dagens regnskur kommer.

Gåsen med regnskur

Onsdag 21/7. Vi går en gammal inte så använd stig västerut. Det regnar när vi ska äta lunch straxt innan Gåsån så vi sätter upp vår tarp. Och ja, 13 personer fick plats. Vi vadar Gåsån, inte svårt men kängorna måste av och vadarskorna på. Vidare västerut till Storforsen och bron över Handölan. Upp mellan Östra Endalshöjden och Jalke till vår sista tältplats nordväst om Jalke.Vad över Gåsån

 Torsdag 22/7. Någon kilometer till raststugan Spåime. Sedan blir det led till Storulvåns fjällststion, och vandrare i massor. Lite ovant för vi har bara mött andra vandrare vid Gåsenstugan och bron vid Storforsen. I Storulvån väntar rena reskläder, dusch och mat innan vi tar bussen till Duved och nattåget hemåt.Paus i sol, efter regn