Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

SKOGSGRUPPER I DANDERYD & TÄBY

Gillar ditt barn att vara ute? Är ditt barn nyfiket? Då är våra skogsgupper något för henne eller honom!  Vi har aktiviteter för barn från 2-13 år.

Skogsgrupper

Våra skogsgrupper är ett helt fantastiskt sätt för ert barn att upptäcka vår helt underbara, svenska natur! Och det bästa av allt, den finns där, ja där, bakom knuten och den finns där för alla. Vi måste bara hjälpas åt att ta hand om den!

 

Skogsknytte med Torbjörn riktar sig till barn mellan 3-5 år

Våra minsta barn (födda senast 2017) får uppleva naturen på nära håll tillsammans med föräldrar och trygga ledare. Vi leker och sjunger. Barnen blir vänner med träd, blommor och fåglar. De övar upp sin balans genom att klättra och krypa på roliga stubbar i skogen. Knyttarna träffas 1,5 tim, åtta lördagar /termin i Altorpsskogen.

 

Familjemulle med Maria riktar sig till barn mellan 4-5 år med medföljande yngre syskon

I Skogsmulleskolan är vi på upptäcktsresa! Vi träffar Skogsmulle, bygger koja, grillar korv, upp-lever naturen med alla sinnen, samlar, jämför och sorterar. Vi leker med alfabetet och siffror med kottar. Våra Skogsmullar träffas , 8 lördagar eller söndagar/termin i skogen bakom Stocksunds idrottsplats.

 

Skogsmulle med Mia, Jenny och Lena riktar sig till barn mellan 5-6 år.

I Skogsmulleskolan är vi på upptäcktsresa! Vi träffar  Skogsmulle, bygger koja, äter matsäck, upplever naturen med alla sinnen, samlar, jämför och sorterar. Vi leker med alfabetet och siffror. Barnen tränar sin kropp – muskler, hjärna, hjärta. Våra Skogsmullar träffas 2 tim, 8 lördagar eller söndagar termin i Altorps- eller Rinkebyskogen.

 

Strövarna med Anders och Peter riktar sig till barn mellan 7 och 9 år. I Strövarna får man göra upp eld, laga mat på stormkök, lära sig använda kartan, bygga vindskydd, paddla och mycket annat. Vi gör även övernattningar och åker på läger.

 

Frilufsarna med Jonas riktar sig till barn mellan 10 och 13 år. I Frilufsarna tar man ännu mer ansvar samt gör längre och svårare utflykter under alla årstider. Vi paddlar kajak, kryper i grottor, klättrar, åker skidor och långfärdsskridskor med mera. Gemensamt för Strövarna och Frilufsarna är att man på ett lustfyllt sätt lär sig mer om naturen och hur man på ett säkert sätt vistas i den året om. Att ha roligt tillsammans är viktigast.

Kontakta oss på kansliet vid frågor:

djursholm@friluftsframjandet.se