Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Lär känna oss!

2018-03-17

Här får du veta lite mer om oss i Botkyrka lokalavdelning. Våra fantastiska ledare och vi som sitter i styrelsen.

 

Helene med sin cykel över axeln.Jag heter Hélène Lagerlöf och jag har förmånen att vara ordförande i Botkyrka lokalavdelning. I rollen som ordförande får jag vara med och organisera arbetet i vår lokalavdelning och bidra till att vi kan erbjuda er massor av spännande äventyr.

Jag håller för närvarande i den härliga frilufsargruppen Kottarnas gäng. Jag är utbildad MTB-ledare (mountainbike) och under våren fortsätter jag med MTB-verksamhet i vår lokalavdelning för barn och för tjejer som liksom jag gillar äventyr på cykel i skogen. Jag älskar att laga mat ute och tycker att det är få saker som slår en god kopp te vid en sparkande grilleld.

 

Porträtt Allan Andersson.Jag heter Allan Andersson och har varit ledare i Botkyrka lokalavdelning sedan början av 80-talet då jag började som lufsar och strövarledare men sitter nu i styrelsen sedan många år, har jag ingen egen grupp men deltar i de flesta av lokalavdelningens olika event.

Jag medverkar även i regionens verksamhet för funktionsnedsatta och lägerverksamheten.

De lyckliga stunder man minns bäst och ser fram emot mest är när tältet är rest och kaffevattnet kokar efter en dag med olika verksamheter. Det kan vara helt ensam i skogen eller på ett barnläger där hundra barn springer runt och skriker av förtjusning, på en campingplats någonstans i Sverige eller vid en kanotled tillsammans med andra ledare. Då är livet värt att leva.

 

Porträtt Jenny.Hej, jag heter Jenny och har varit med i Friluftsfrämjandet och Botkyrkas lokalavdelning sedan 2016. Jag är alltså ganska ny. Jag studerar just nu till förskollärare och utöver skogen och studierna älskar jag att segla, sjunga och testa nya saker.

Inom Friluftsfrämjandet började jag med Familjemulle, gick över till Skogsmulle och nu har jag precis haft min första termin som strövarledare med gruppen Naturigelkottarna. Det är verkligen underbart att ha möjligheten att få följa barnen från grupp till grupp och se dem utvecklas både som individer, gruppdeltagare och samtidigt skaffa sig en kunskap om naturen och uteliv. Dessa barn och grupper gör att även jag kommer ut i alla väder, för vi ställer inte in. /J

Ett motto att ta med sig…  

”Det har jag aldrig provat, så det klarar jag säkert!”

/ Pippi Långstrump