Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Lär känna oss!

2018-03-17

Här får du veta lite mer om oss i Botkyrka lokalavdelning. Våra fantastiska ledare och vi som sitter i styrelsen.

 

Helene med sin cykel över axeln.Jag heter Hélène Lagerlöf och jag har förmånen att vara ordförande i Botkyrka lokalavdelning. I rollen som ordförande får jag vara med och organisera arbetet i vår lokalavdelning och bidra till att vi kan erbjuda er massor av spännande äventyr.

Jag håller för närvarande i den härliga frilufsargruppen Kottarnas gäng. Jag är utbildad MTB-ledare (mountainbike) och under våren fortsätter jag med MTB-verksamhet i vår lokalavdelning för barn och för tjejer som liksom jag gillar äventyr på cykel i skogen. Jag älskar att laga mat ute och tycker att det är få saker som slår en god kopp te vid en sparkande grilleld.

 

Porträtt Allan Andersson.Jag heter Allan Andersson och har varit ledare i Botkyrka lokalavdelning sedan början av 80-talet då jag började som lufsar och strövarledare men sitter nu i styrelsen sedan många år, har jag ingen egen grupp men deltar i de flesta av lokalavdelningens olika event.

Jag medverkar även i regionens verksamhet för funktionsnedsatta och lägerverksamheten.

De lyckliga stunder man minns bäst och ser fram emot mest är när tältet är rest och kaffevattnet kokar efter en dag med olika verksamheter. Det kan vara helt ensam i skogen eller på ett barnläger där hundra barn springer runt och skriker av förtjusning, på en campingplats någonstans i Sverige eller vid en kanotled tillsammans med andra ledare. Då är livet värt att leva.

 

Porträtt Jenny.Hej, jag heter Jenny och har varit med i Friluftsfrämjandet och Botkyrkas lokalavdelning sedan 2016. Jag är alltså ganska ny. Jag studerar just nu till förskollärare och utöver skogen och studierna älskar jag att segla, sjunga och testa nya saker.

Inom Friluftsfrämjandet började jag med Familjemulle, gick över till Skogsmulle och nu har jag precis haft min första termin som strövarledare med gruppen Naturigelkottarna. Det är verkligen underbart att ha möjligheten att få följa barnen från grupp till grupp och se dem utvecklas både som individer, gruppdeltagare och samtidigt skaffa sig en kunskap om naturen och uteliv. Dessa barn och grupper gör att även jag kommer ut i alla väder, för vi ställer inte in. /J

Ett motto att ta med sig…  

”Det har jag aldrig provat, så det klarar jag säkert!”

/ Pippi Långstrump

 

Foto på Lena ChressmanJag heter Lena Chressman, och jag är helt ny som ledare i Botkyrkas lokalavdelning, helt ny som ledare i friluftsfrämjandet över huvud taget. Jag är utbildad i ”Skogsmulle och skogens värld” och är en av ledarna i familjemulle. Jag sitter också som ledamot i styrelsen.
Så fort jag får möjlighet går jag ut i skogen med barnbarnen.
Skogen är bästa lekplatsen för barn och deras familjer, den är fylld av olika lekmaterial.

 

Foto på Jenni

Hej! Jag heter Jenni och började som deltagare i familjemulle när min son var 4, för fyra år sedan. För två år sedan tog jag steget upp och blev ledare, först för en familjemullegrupp, sedan Mulle och nu för en strövargrupp.

För mig är naturen återhämtning från en stressig vardag. Det är glädje i att se hur barnen blir fulla av liv och att se hur naturen förändras. Och sist men inte minst är det motion och rörelse. Jag mår så bra när jag får vara ute i naturen! Med vänlig hälsning Jenni Björklund.

 

Foto på Camilla FinnmanJag heter Camilla Finnman och är en naturintresserad person som jobbar som förskollärare med barn mellan 1-5 år.

Mitt naturintresse grundlades när jag var liten. Vi var ute mycket i naturen och gick på Skogsmulle och skridskoskola i Friluftsfrämjandets regi. Sedan tog scouterna över och där blev jag kvar tills jag lockades att vara ledare i Familjemulle och blev invald i styrelsen. Jag gick flera utbildningar och är nu ledare för en grupp frilufsare.

 

Foto på Gabriella Kovacs NilssonHej! Jag heter Gabriella Kovacs Nilsson och har varit ledamot i Friluftsfrämjandets styrelse i 5 år.

Jag har stort naturintresse sen jag var liten, då mina morföräldrar hade bondgård och farfar jobbade som skogsmästare i Ungern. Flyttade till Sverige som vuxen och skaffade familj och träffade Mulle på Lida för 9 år sedan. Båda mina pojkar är aktiva i olika grupper. Jag håller för närvarande i härliga Skogsmullegruppen Naturens fåglar där yngste sonen är med.

Började jobba som dagmamma i Tullinge och det är ett självklart val att ha med Mulle i min verksamhet och lära barnen det viktiga om naturen, djuren, skräpplockning, allamensrätten, Hitta Vilse och svampar. Jag drömmer om att bli svampexpert i framtiden.

Mitt favoritcitat: ”Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.”

Har utbildat mig i Knopp, Knytte, Skogsmulle, Skrinna och Naturparkour inom Friluftsfrämjandet.

Hoppas vi ses ute i skogen snart!

 

Ingvar LagerlöfJag heter Ingvar Lagerlöf och är MTB-ledare sedan 2019. När jag började cykla i skogen för några år sedan blev jag fast direkt. Jag upptäckte att det var den perfekta kombinationen av naturupplevelse, fart och fläkt och spännande äventyr. Jag insåg också att det var träningsformen jag sökte när jag fick alltför ont av löpträningen. 

Efter utbildningen till MTB-ledare har jag varit ledare både för grupper med barn och för grupper med vuxna. Det har varit otroligt givande att få dela ett av mina stora fritidsintressen med andra som vill lära sig. Jag hoppas att jag kan få fler som inte brukar vara ute i skogen att upptäcka vår fina natur.