Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Fjällturer för ungdomar

Upplev fjällen med TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen

Välkommen till våra fjällturer i svenska och norska fjällen. Verksamheten riktar sig till de ungdomar och ledare som är aktiva inom vår ungdomsverksamhet,
TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen.

Fjällvandra på sommaren

Sommarens fjällvandring brukar hållas samma vecka varje år - vecka 32 i början av augusti. Vi strävar efter att erbjuda olika grupper/turer, så att alla kan hitta ett upplägg som passar. Grundkonceptet är att vi bär med oss mat och tält under vandringen. Ofta finns det också möjlighet att göra någon eller några dagsturer med lätt packning.

Många ungdomar brukar vandra med oss varje år. Fjällen, gemenskapen och upplevelserna är verkligen något som man längtar efter!

 

Vilka förkunskaper behöver jag ha inför sommarens vandring?

- Du behöver vara van vid friluftsliv. Du behöver ha vandrat med stor ryggsäck tidigare, antingen i fjällen eller hemma.

Vilken utrustning behöver jag ha på sommarens vandring?

- Det krävs att man har en del friluftskläder och personlig utrustning. Vandringskängor, vettiga regnkläder och vandringsryggsäck är några av de viktigaste sakerna. I högerspalten finns packlistan från en av våra tidigare turer. Där kan du läsa om packningen mer i detalj. Tänk på att om du inte har allting själv så kanske du kan låna. Om du ska fjällvandra för första gången och behöver skaffa kläder och utrustning så hjälper ledarna gärna till med tips & råd.

Hur fungerar det med ledare?

- Vi som är fjälledare planerar och genomför vandringen. Du som är TVM-ledare är varmt välkommen att följa med tillsammans med din grupp. Vi ställer dock inget krav på att ledare ska delta.

 

Bilder

Vi har gjort turer i svenska och norska fjällen årligen sedan 2013. På facebooksidan för TVM Äventyrsgrupperna Mälardalen hittar du bilder från de tidigare fjällresorna:
- Lunndörren & Anaris 2017
- Skarvan & Roltdalen 2016, förträffen

Album:
- Riksgränsen 2015
- Trollheimen 2014
- Bergdalsfjella 2013

Kontakt

Eva Rozenbeek (certifierad fjälledare)
e.rozenbeek@gmail.com

Aktiviteter

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning

Fjällvandring 2018

"Romsdalsfjella i västra delen av Norge. Det är målet för årets fjällresa. Området är känt för sin oerhört dramatiska natur där höga fjäll och djupa dalar möter kusten och fjordarna. Som vanligt hålls vandringen i augusti, vecka 32. Årets resa går med tåg till Oslo och därefter vidare mot Åndalsnes. Den sista sträckan, genom Romsdalen, har blivit utnämnd till Europas vackraste tågresa! Under själva fjällturen kommer vi vara indelade i olika vandringsgrupper. Därför passar fjällresan både för nybörjare och rutinerade vandrare!"