Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Medlemssystems/it-ansvarig

Välkommen till Friluftsfrämjandet, Sveriges största friluftsorganisation. Vårt syfte är mer aktuellt än någonsin - att skapa ett bättre samhälle genom friluftsliv som ger ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med vår ideella kraft tacklar vi några av vår tids främsta samhällsutmaningar, exempelvis stillasittande, segregation och psykisk ohälsa. Det gör vi genom att skapa roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla.   

Om tjänsten 

Vi är inne i en spännande utvecklingsfas där allt fler vill ta del av vår verksamhet och där vi tydliggör vår roll som en samhällsaktör. Till Riksorganisationen söker vi nu en medlemssystems/IT-ansvarig. 

Som ansvarig för medlemssystem på Friluftsfrämjandet har du en viktig roll i att säkerställa att vi har en effektiv och användarvänlig CRM-plattform som möter verksamhetens behov och i mötet med våra 110 000 medlemmar och drygt 8 000 ideella ledare. Du ansvarar för att driva och utveckla CRM-plattformen, inklusive att planera och genomföra systemuppgraderingar, integrationer, dataimporter och datauttag. Du arbetar också med att skapa och implementera processer för att samla in och hantera medlemsdata samt att säkerställa att CRM-systemet är lätt att använda och förstå. 

Du säkerställer en hög kvalitet på IT-lösningar och IT-infrastruktur som används av organisationens olika delar. Du ansvarar också för att vi  får rätt tekniskt systemstöd och att IT-lösningarna uppfyller verksamhetens behov och krav. Det innebär att du ansvarar för att definiera och specificera krav på IT-lösningar och system gentemot IT-leverantörer och andra tekniska samarbeten. Du har en viktig roll i att identifiera nya möjligheter och innovationer inom CRM och IT-området och att förse organisationen med nya tekniska lösningar som kan hjälpa till att effektivisera och förbättra verksamheten. 

Som ansvarig för medlemssystem/IT är du ansvarig för att säkerställa att Friluftsfrämjandet har en säker IT-miljö och att organisationen följer gällande lagar och regler inom dataskydd och datasäkerhet. 

För att vara framgångsrik i denna roll krävs en gedigen erfarenhet av CRM-system och IT-lösningar, inklusive kunskaper om IT-infrastruktur, databaser, integrationer, molntjänster och säkerhet. Erfarenhet av att leda projekt och att hantera leverantörer och tekniska samarbeten är också viktig Det krävs att du har starka kravställnings- och beställarkompetenser för att säkerställa IT-lösningar som uppfyller Friluftsfrämjandets krav och behov. Detta innebär att du behöver ha en god förståelse för verksamhetens behov och kunna omsätta dessa till tekniska lösningar. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på vårt kontor i Stockholm. Tjänsten kan komma att innebära resor inom Sverige. Arbete på kvällar och helger kan förekomma. Tjänsten är placerad inom avdelningen för Administration och Föreningsstöd och rapporterar till CFO men innebär även samverkan med övriga avdelningar och personal på rikskontoret och regionsanställda.  

Arbetsuppgifter

 • Ansvar för att driva och utveckla vår CRM-plattform och Microsoft 365 miljö 
 • Planera och genomföra systemuppgraderingar, integrationer, dataimporter och datauttag 
 • Skapa och implementera processer för att samla in och hantera kunddata 
 • Säkerställa att CRM-systemet är lätt att använda och förstå 
 • Definiera och specificera krav på IT-lösningar och system 
 • Identifiera nya möjligheter och innovationer inom CRM och IT-området 
 • Säkerställa en säker IT-miljö för dataskydd och datasäkerhet.  

Kvalifikationer

 • Gedigen erfarenhet av CRM-system och IT-lösningar 
 • Erfarenhet av IT-infrastruktur, databaser, integrationer, molntjänster och säkerhet 
 • Erfarenhet av att leda projekt och driva tekniska samarbeten 
 • Stark kravställnings- och beställarkompetens 
 • God förståelse för verksamhetens behov och kunna omsätta dessa till tekniska lösningar. 
 • Meriterande att ha erfarenhet av lojalitetsbyggande arbete. 

Din profil

 • Du är självgående och lösningsorienterad person 
 • Du har ett stort tekniskt intresse och förståelse för hur teknik kan användas för att förbättra verksamheten 
 • Du är strukturerad och har förmågan att hantera flera uppgifter samtidigt 
 • Du är en kommunikativ person som kan kommunicera tekniska lösningar på ett enkelt sätt för att skapa förståelse inom organisationen 
 • Du sympatiserar med vårt uppdrag, att skapa livsglädje och folkhälsa genom friluftsliv.  

Om arbetsplatsen

Här kommer du till en trevlig arbetsplats med kompetenta och engagerade medarbetare, där du får vara en del av den utvecklingsresa som vi är inne på. Arbetet innebär frihet under ansvar med möjlighet till hybridarbete och vi tillämpar kollektivavtal. På riksorganisationen är vi ca 35 medarbetare, vi arbetar tätt med våra förtroendevalda och runt 15 kollegor på våra sex regioner. Vi sitter i ett mycket fint, nyrenoverat kontor på Södermalm i Stockholm.  
  
Vi eftersträvar en jämlik arbetsplats i alla avseenden. Det innebär att alla ska få bra förutsättningar att trivas på jobbet, oavsett könstillhörighet, ålder, etnisk och kulturell bakgrund, sexuell läggning eller funktionsvariation.  

Ansökan

Ange medlemssystems/IT-ansvarig i ämnesraden i mejlet och bifoga ditt personliga brev, CV och löneanspråk. Urval och intervjuer görs löpande så sök redan idag. Ansökan skickar du till rekrytering@friluftsframjandet.se senast 31 maj 2023.  
  
Låt äventyret börja - varmt välkommen med din ansökan!   
  
Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation. Sedan 1892 har vi främjat friluftslivet och värnat allemansrätten. Med 110 000 medlemmar, 8 300 ideella ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 360 förskolor och skolor, och skidskola i 85 skidbackar är Friluftsfrämjandet Sveriges största friluftsorganisation.