Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Toppturskurs i Hemavan

Två härliga dagar med fina toppturer i trakterna av Hemavan när säsongen är som bäst.

Start: fredag, 14 apr 2023 (kl 12:00)
Slut: söndag, 16 apr 2023 (kl 22:00)

Toppturer pratas det allt mer om men hur gör man egentligen?
Vad skall man tänka på?
Kul att testa i gott sällskap?

Fantastiska vyer på väg uppför fjällsluttningarna. Gott fika som belöning för lite svett när vi kommit upp och sen en lång utförslöpa nerför hela fjället. Kan det bli bättre? Om vi då också lägger till god mat och en skön bastu därefter blir det ju inte sämre!

Är du nyfiken på att prova vad det innebär med topptur, att lära dig mer om säkert toppturande och offpiståkning, upptäcka ett par av Hemavans bästa toppturer? Häng då med på denna kurs/resa!

Vi blandar teori och praktik. Vi går på de för dagen lämpligaste topparna med hänsyn till väder, snöföre och gruppen. Du behöver inte vara expert på offpiståkning men det är bra om du klarar röda nedfarter i skidområde och har lite ork i benen så du kan njuta både uppför och utför.

Vi börjar på fredag kväll med lite teori kring fjällsäkerhet och lavinkunskap och hur man gör säkra vägval på turen. Hur funkar utrustningen? På lördag morgon går vi igenom lite mer om säkerhet och övar oss på kamraträddning med transceiver/lavinsändare och sond varefter vi ger oss ut på dagens topptur. Efter turen väntar en god middag och en varm bastu där det säkert blir en del snack om dagens tur och kommande äventyr. Efter en god natts sömn och frukost så beger vi oss till dagens topp innan vi på eftermiddagen avslutar och styr kosan hemåt igen, lagom trötta i kroppen och stärkta i själen.
Kursledare är skidinstruktörer med mångårig vana av fjäll och offpiståkning i dess olika former. Turerna leds av vår lokale guide/fjälledare, med många års erfarenhet av toppturer i Hemavanfjällen, som även är fjällräddare.

Boende är i delade 4-bäddsrum på Hemavan Fjällstation.

Priset för kursen är 3600 kr för medlemmar, 3780 kr för undgomar/studenter och 3980 kr för övriga. I priset ingår kurs, resa Umeå-Hemavan t o r, transporter i Hemavan, boende, helpension fredag kväll till söndag lunch.

Om du inte är medlem än och inte vill bli det just nu så bokar du via https://forms.gle/aJJ4FGQvwQD98V5v7 istället för här.

För att gå på topptur behöver du: Pjäxor/bindning med gåläge och skidor/splitboard med stighudar, lavinsändare/transceiver, spade, eventuellt sond samt en ryggsäck för säkerhetsutrustningen, extrakläderna och fikat. Hjälm rekommenderas på vägen ner. Har du inte egen utrustning så går det att hyra i Hemavan.

Se även våra boknings- och resevillkor:
https://www.friluftsframjandet.se/umea/Alpint/boknings-och-resevillkor/

Kursen utgår från Umeå men du som kommer från annan ort är självklart lika välkommen.
Till Umeå är det relativt enkelt och billigt att resa med flyg/tåg/buss. Annan möjlighet är t ex att åka buss eller flyg direkt till Hemavan. Kontakta oss gärna för tips om resealternativ.

Välkommen med!


Mer info

Arrangör
Ansvarig ledare
Svårighetsgrad
Medel
Passar för
Ungdom 18+, Vuxen
Gren
Skidor utför
Typ av äventyr
Aktivitet

Anmälan, tid & plats

Start
fredag, 14 apr 2023 (kl 12:00)
Slut
söndag, 16 apr 2023 (kl 22:00)
Antal platser
Platser kvar
Medlemspris
3 600 kr
Bli medlem
Barn
+ 110 kr
Ungdom
+ 180 kr
Vuxen
+ 380 kr
Familj
+ 550 kr

Plats: 

Fjällstigen 2, 920 66 Hemavan, Sweden

Samlingsplats: 

Operaplan, Umeå (framför Norrlands Operan)
För avfärd kl 12.

Latitud
65.81735459622482
Longitud
15.09059797677287

Format: WG S84 decimal

Annons

Hitta äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning

Inspiration