Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

BARNGRUPPER hösten 2021, Salem/Rönninge

Längtar ditt/dina barn ut? Häng med i vår barnverksamhet! Vi upptäcker och upplever naturen tillsammans i roliga och spännande äventyr ledda av kunniga och inspirerande ledare.

Start: söndag, 12 sep 2021 (kl 00:00)
Slut: söndag, 12 sep 2021 (kl 02:00)

Varför?

För att det är roligt och spännande att upptäcka naturen tillsammans! För de äldre handlar det ibland om övernattning i tält, kåta eller vindskydd, vandringar och paddlingsturer. Eller att lära sig att göra upp eld, gå slackline och prova på MTB. De allra yngsta äventyrar oftast på samma plats vilket skapar igenkänning och trygghet. Sånger, lekar och fika är centralt för de yngsta naturupptäckarna. Läs mer om de olika grupperna i menyn till vänster på webbsidan, under rubriken "Vår verksamhet".

Hur?

Vi har ett tiotal barngrupper för barn i åldrarna från 3 år upp til 15 år. De flesta grupperna är dock fyllda och vi har en kölista som vi tar in barn från allt eftersom vi fyller på grupperna eller startar fler grupper.

Grupperna träffas oftast 6-8 ggr per termin, på lördagar eller söndagar på skilda platser i Rönninge/Salem men de äldre grupperna ger sig ibland ut på äventyr längre bort.

När?

Våra barngrupper för hösten 2021 drar igång fram mot augusti/september beroende på åldersgrupper. Starttiden och antalet gånger styrs av de ideella ledarnas förutsättningar, tid och energi.

En möjlighet för dig - bli ledare!

Den som engagerar sig som ledare får inte bara ett roligt uppdrag utan även möjlighet till personlig utveckling och mycket tid i naturen med likasinnade (både små och stora). Du behöver inte vara expert och kunna allt. Det som krävs är ett intresse för natur och friluftsliv och en vilja att uppleva det!

När du blir medlem får du tillgång till en mängd äventyr både i lokalavdelningen och runt om i landet - året runt. Som ledare får du även tillgång till inspirerande fortbildning (pga Friluftslivets år 2021 blir det extra mycket av den varan det här året). I lokalavdelningen är vi ett härligt ledargäng som gärna växer - välkommen att leda med oss!

Låter detta spännande? Kul! Skicka ett mejl till Hanna Bjärenstam, styrelseledamot, om du är intresserad av/nyfiken på att bli ledare: hanna.bjarenstam@friluftsframjandet.se

Vi kan erbjuda möjlighet att komma med och praktisera i någon av de befintliga verksamheterna om du vill prova på och få en inblick i verksamheten.

Lokalavdelningens styrelse fattar beslut om vem vi godkänner som blivande ledare och står därefter för utbildningskostnad, information om den lokala verksamheten och diverse sociala trevligheter. Vi bidrar även med utrustning som gruppen kan behöva såsom stormkök, luppar, håvar, GPS:er, tarpar/vindskydd etc (prylarna finns till utlån på vårt gemensamma kansli).

Bra att veta

Om du har ett barn i samma verksamhet som du ska leda får ditt barn förtur i gruppen. Hen deltar kostnadsfritt (dvs betalar ingen terminsavgift däremot medlemskapet i Friluftsfrämjandet).

Anmäl intresse för deltagande i barngrupp

Ingen kölista här utan för att anmäla sig till kölistan vänligen kontakta Maria Strandberg: maria@kallbacken.se

Naturen är alltid öppen & vi anpassar verksamheten

Kanske har vistelse i naturen aldrig varit viktigare än nu i pandemitid. Vår verksamhet förhåller sig till rådande riktlinjer kring Covid-19, du kan läsa mer om dem här: https://www.friluftsframjandet.se/aktuellt/covid19/

Välkommen att kontakta oss i Friluftsfrämjandet Salem!


Mer info

Arrangör
Ansvarig ledare
Svårighetsgrad
Lätt
Passar för
Barn 0-6, Barn 7-12, Ungdom, Familj
Gren
Skogsmulle
Typ av äventyr
Aktivitet

Anmälan, tid & plats

Start
söndag, 12 sep 2021 (kl 00:00)
Slut
söndag, 12 sep 2021 (kl 02:00)
Antal platser
Platser kvar
Medlemspris
0 kr
Bli medlem
Barn
+ 100 kr
Ungdom
+ 170 kr
Vuxen
+ 360 kr
Familj
+ 530 kr

Plats: 

Fruängsvägen 50, 144 64 Rönninge, Sverige

Latitud
59.202503
Longitud
17.716448

Format: WG S84 decimal

Kunskap & guider