Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

HYTTETUR PÅ SKI I NABOLANDET

Välkommen att tillsammans med Friluftsfrämjandet i Lidingö göra en "hyttetur på ski i nabolandet" - en stugtur på skidor i Norge. Du som har gått på skidor i de västra Jämtlandsfjällen har kanske funderat över hur det ser ut på andra sidan gränsen. Det skall vi ta reda på!

Start: lördag, 28 mar 2020 (kl 09:00)
Slut: söndag, 5 apr 2020 (kl 16:00)

Vi har 8 hela skiddagar, varav två är upplevelsedagar. Med en upplevelsedag menar vi en dag då vi gör en dagstur med utgångspunkt från den stuga vi bor i. Vi skidar inte iväg till en ny stuga en sådan dag. Det ger oss möjlighet att lära känna närområdet runt en stuga. Säkert finns det olika önskemål i gruppen vad vi skall göra en sådan dag. Eftersom vi är två ledare kan vi dela på oss. Några vill ta det lugnt medan andra kanske lockas av någon fjälltopp.

Vi samlas lördag den 28 mars vid Meråkers järnvägsstation några mil väster om Storlien. Därifrån tar vi taxi till Bjørneggens hytta där vi övernattar. Under turen kommer vi sedan övernatta i de norska hytterna Schultzhytta, Ramsjøhytta och Storerikvollen samt på Sylarnas och Blåhammarens fjällstationer. I priset ingår en avslutningsmiddag på Blåhammaren. Slutligen söndag 5 april skidar vi ner till Storulvåns fjällstation, där turen avslutas. Vi kommer i tid så vi har möjlighet ta buss därifrån som ansluter till nattåget söderut.

Vi har klassat turen som medelsvår. Ingen etapp överstiger 2 mil. Med undantag av etapperna Storerikvollen-Sylarna och Sylarna-Blåhammaren bjuder turen inte på längre uppförsbackar och sista dagen bär det bara utför. Vi räknar med att du är van att åka skidor i fjällmiljö. Säkert har du gjort flera dagsturer med matsäck i ryggsäcken, men det är inte nödvändigt att du har gjort en stugtur tidigare. Stugorna Schultzhytta och Ramsjøhytta håller inte hotellstandard. Där finns inte elektricitet och toalett hittar man utomhus.

Vi har möjlighet att proviantera i alla stugor. Var och en ansvarar för egen frukost och lunchmatsäck. På Storerikvollen är vi hänvisade till helpension – det finns inte möjlighet till självhushåll den vecka vi gör vår tur. På Blåhammaren äter vi gemensam avslutningsmiddag.

I priset, 5.800 kr, ingår färdledning och gemensam säkerhetsutrustning (spadar och vindsäckar) samt taxi till Bjørneggen, logi alla nätter, helpension på Storerikvollen, middag Blåhammaren och i övrigt middagsmat som vi tillreder själva.

Du anmäler dig till turen genom att klicka på rutan till höger. Bekräfta din anmälan genom att samtidigt betala anmälningsavgiften 400 kr till postgirokonto 594554-8. Resterande 5.400 kr vill vi ha senast 24 februari. Skriv Vinterfjäll i meddelanderutan

Ytterligare, lite mer detaljerad, information, en utrustningslista samt en karta finner du i 3 st dropboxfiler här nedan. Lägg speciellt märke till utrustningslistan som ger dig praktiska tips om packning och vilka krav du skall ställa på din utrustning. I informationsfilen finner du bl.a. en preliminär planering dag för dag.

Dropboxfilerna:
https://www.dropbox.com/sh/d6og7sfeupi7ema/AAArPsAPN5qAX8Qyp4SgZoAma?dl=0

Nu lite finstilt: Om du nödgas avboka en anmälan, så meddela det direkt till oss ledare per mail eller telefon (inte via hemsidan), så platsen kan ges till någon annan. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning. Vid avbokning efter 1 mars återbetalas 5.400 kr med avdrag för de faktiska kostnader som Friluftsfrämjandet har haft. Friluftsfrämjandet förbehåller sig rätten att ställa in turen om antalet deltagare är 7 eller lägre. I sådant fall återbetalas naturligtvis hela avgiften 5.800 kr.

Vi som leder turen är utbildade fjälledare enligt Fjällsäkerhetsrådets norm

Eva Rozenbeek, 073 714 33 35 e.rozenbeek@gmail.com och
Christian Gottlieb, 070 303 29 14, christian.gottlieb@friluftsframjandet.se.


Mer info

Arrangör
Ansvarig ledare
Svårighetsgrad
Medel
Passar för
Vuxen
Gren
Fjäll - vinter
Typ av äventyr
Aktivitet

Anmälan, tid & plats

Start
lördag, 28 mar 2020 (kl 09:00)
Slut
söndag, 5 apr 2020 (kl 16:00)
Antal platser
Platser kvar
Medlemspris
5 800 kr
Bli medlem
Barn
+ 100 kr
Ungdom
+ 170 kr
Vuxen
+ 360 kr
Familj
+ 530 kr

Plats: 

Unnamed Road, 7530 Meråker, Norge

Samlingsplats: 

Meråkers järnvägsstation i Norge

Latitud
63.357230
Longitud
11.747508

Format: WG S84 decimal

Hitta fjällturer

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

Kunskap & guider

Inspiration