Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Bergans of Norway – klädpartner

Bergans of Norway grundades 1908 och har funnits på den svenska marknaden i 30 år. I dag är företaget en ledande aktör inom utveckling av utrustning och tekniska plagg för både stora och små äventyr.

Bergans brinner för att folk ska vara ute i naturen och få uppleva äkta turglädje. Idag och i framtiden. För att säkerställa att den natur som vi har även finns kvar för kommande generationer har Bergans förbundit sig att skärpa insatserna för vår miljö, både inom företaget och utanför. Bergans vet att allt de gör påverkar naturen och arbetar därför aktivt med utmaningar beträffande miljö och socialt ansvar, både internt och med deras leverantörer. Bergans ansvar omfattar hela värdekedjan, från produktutveckling och design till produktion, transport, logistik och egna aktiviteter inom administration och lager samt reparationer och återvinning efter användning. Bergans försöker alltid fatta beslut som är ekonomiskt, miljömässigt och socialt bärkraftiga. Alla som arbetar på Bergans är involverade i vårt arbete mot mer bärkraftiga produkter.

Bergans och Friluftsfrämjandet delar en hundraårig historia med en liknande värdegrund och avsikten att möjliggöra och tillgängliggöra naturen och en aktiv livsstil. Samarbetet inleddes 2014 och Bergans är har utsetts till Friluftsfrämjandets officiella klädpartner.