Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Stöd Friluftsfrämjandet - skattefritt!

Du som äger börsnoterade aktier kan skänka din aktieutdelning till Friluftsfrämjandet. Det gäller även dig som äger ett fåmansbolag.

Hela summan går till vårt arbete för att bevara friluftsmiljön i Sverige för kommande generationer. Värdet av din gåva ökar med 40 procent, eftersom du inte betalar någon skatt.

Med din gåva stödjer du Friluftsfrämjandets arbete för en god och tillgänglig friluftsmiljö, med hög biologisk mångfald och med hållbar utveckling. Vi driver opinion kring friluftslivets villkor och arbetar aktivt tillsammans med forskare, myndigheter och andra frivilligorganisationer för att bevara Allemansrätten och säkerställa allmänhetens möjlighet att utöva friluftsliv i tätortsnära miljöer i många år framåt.

Så skänker du din aktieutdelning

Minst en vecka före bolagsstämman i det utdelande bolaget måste du göra Friluftsfrämjandet till rättighetshavare (mottagare) till din utdelning. Mer information om bolagsstämmornas datum finns hos Dagens industri.

Nätmäklare

Är du kund hos Avanza eller Nordnet kan du göra din ändring av rättighetshavare direkt via nätmäklaren på deras hemsida.

Blankett för värdepapperskonto

Har du ett värdepapperskonto (VP-konto) kan du fylla i blanketten Anmälan om Rättighetshavare med namn, personnummer, VP-kontonummer och signatur. Fyll i blanketten så här:

Organisationsnummer: 802003-0303
Gåvomottagare/rättighetshavare: Friluftsfrämjandet
Utdelningsadress: Instrumentvägen 14, 126 53 Hägersten, Sverige
Plusgiro: 542-1

Aktiegåvan

Friluftsfrämjandet är medlem i branschorganisationen FRII som har samlat mer information om hur du skänker din aktieutdelning på sajten Aktiegåvan

Kontakt

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Dag Pedersen på telefon 08-447 44 67 eller dag.pedersen@friluftsframjandet.se.

Varmt tack för din gåva, skicka gärna ett mejl till oss och berätta om ditt bidrag!