Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Äventyrliga dagen

Att utevistelser och upplevelser i naturen gör gott för både kropp och knopp är inget nytt. Men vi vill hjälpa fler att upptäcka naturen och dess hälsobringande effekter! I projektet Äventyrliga dagen tar vi med ungdomar, som på något sätt har eller har haft en tuff och kämpig vardag, ut på ett äventyr de sent kommer att glömma. Allt för att inspirera, motivera och ge en välbehövlig andningspaus i naturen.

Tillsammans med Bergans of Norway och vår ambassadör Sören Kjellkvist driver vi projektet Äventyrliga dagen. Här ger vi ungdomar, som tampas med någon form av utmaning i livet, ett dygnslångt äventyr i naturen. Isklättring? Forspaddling? Vandring? Inga begränsningar finns utan dagen anpassas helt och hållet efter deltagarens önskemål och drömmar. Genom projektet skapar vi ett bestående minne och bjuder på en inblick i allt det härliga friluftslivet har att erbjuda. Äventyrliga dagen ska även belysa och sprida kunskap om olika utmaningar och svårigheter som ungdomar möter i dagens samhälle.  

- Jag kommer inte ens ihåg senast som jag kunde säga att jag var så genuint lycklig som jag var under de 24 timmarna. Det var inga måsten, inga krav, ingen press. Bara ren frihet. Hela upplevelsen gav mersmak, och det enda jag går och tänker på nu är när jag får vandra hela Hallandsleden i sommar. Förhoppningsvis går tiden dit lika snabbt som tiden gick under min äventyrliga dag. Dygnet hamnar i alla fall på min topp 10 lista av de bästa dagarna någonsin och jag är så tacksam för att jag fick den här chansen!

Åsa, 17 år, som under hela sin uppväxt kämpat med dålig självkänsla.

aktuella frågor och projekt