Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Avslutade projekt

Äventyrscykling

Under 2018 gör Friluftsfrämjandet en stor satsning på att öka intresset för barn att börja cykla mountainbike. Cyklingen är en utmärkt aktivitet för de som gillar utmaning och äventyr i skog och mark. Cykling i naturen ger också en allsidig träning där barnen tidigt kan träna upp sin balans, teknik och koordination utan att trängas med bilar.


Projektet Meningsfull väntan

Att vistas i naturen har många positiva effekter på hälsan. Men steget ut i naturen kan vara stort. I projektet Meningsfull väntan (2017-2019) har lokalavdelningar haft möjlighet att få stöd för aktiviteter som fokuserar på inkludering och mångfald och för människor där friluftsliv inte är en självklarhet.


Friluftsfrämjandet i förskolan

Genom Skogsmulle i förskolan och vår I Ur och Skur sprider vi vår pedagogik så att fler barn än någonsin får ta del av upplevelsebaserat lärande.


Äventyrliga dagen

Att utevistelser och upplevelser i naturen gör gott för både kropp och knopp är inget nytt. Men vi vill hjälpa fler att upptäcka naturen och dess hälsobringande effekter! I projektet Äventyrliga dagen tar vi med ungdomar, som på något sätt har eller har haft en tuff och kämpig vardag, ut på ett äventyr de sent kommer att glömma. Allt för att inspirera, motivera och ge en välbehövlig andningspaus i naturen.


Naturparkour

Upptäck naturen genom parkour. Prova dig fram, utmana din kreativitet och hitta nya vägar i skogen! Naturparkour är en ny gren i Friluftsfrämjandet som bygger på rörelseglädje och gemenskap. Det är precis vad det låter som – parkour ute i naturen. I det treåriga projektet Naturparkour som avslutas sista februari 2019, möter vi ungdomars behov och vidgar den traditionella bilden av friluftsliv. Efter projekttiden fortsätter Naturparkour som ordinarie verksamhet inom Friluftsfrämjandet.


Gilla backen

Friluftsfrämjandet driver närmare 30 lokala skidbackar i Sverige och möjliggör genom dem skidåkning på hemmaplan för individer som inte bor nära eller kan ta sig till fjällen, samt förlänger säsongen för alla.