Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Tips hur du kommer igång med Meningsfull väntan

Meningsfull väntan handlar om att erbjuda friluftsaktiviteter till asylsökande och nyanlända barn, unga och vuxna. Det handlar helt enkelt om att sprida folkhälsa och livsglädje till fler! Här har vi samlat några konkreta tips hur du kan komma igång med Meningsfull väntan i din lokalavdelning.

Gör det ni kan och är redan bra på!

Använd er av er befintliga kompetens och möjligheter i lokalavdelning och skapa aktiviteter i samarbete med målgruppen.  Till exempel matlagning, Naturparkour, naturpyssel, paddling, skidor eller cykling.

Samverka med andra

Ta kontakt med andra föreningar, verksamheter så som språkcaféer, skolor, myndigheter för att genomföra aktiviteterna och för att lättare nå målgruppen.

Learning by doing

Våga testa olika sätt att göra era aktiviteter på och marknadsföra mot målgruppen. Genom att prova sig fram utvecklas vi och tillsammans samlar på oss värdefulla lärdomar.

Var en medmänniska

Asyl- och etableringsprocessen är komplex och nya lagar och riktlinjer kan komma och det kan vara svårt att hänga med. Vi kräver aldrig att du ska ha full koll på dem, utan det viktigaste är att du är en medmänniska som genom att erbjuda en stund i naturen kan ge en individ möjlighet till nya sammanhang, känsla av delaktigheter och intresse för friluftsliv. Du har även spridit livsglädje och folkhälsa till ännu fler. Vid frågor om asyl-och etableringsprocessen är exempelvis Röda Korset bra att hänvisa till. 

Och viktigaste av allt:  

Ha kul!

Om ni har roligt kommer era deltagare också ha det.

 

Aktuella frågor och projekt