Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Anpassat ledarskap

Anpassat ledarskap är en utbildning för ledare, som syftar till att göra Friluftsfrämjandets verksamhet mer välkomnande, anpassad och trygg för barn och unga med ADHD eller autism.

Anpassat ledarskap handlar om att Lära känna, Vara tydlig och Ta det lugnt. Mycket av Friluftsfrämjandets verksamhet fungerar redan bra, eftersom vi arbetar med små grupper, sätter tryggheten främst och är ute i naturen. Men vi kan bli ännu bättre!

Utbildningen Anpassat ledarskap är skapad av Scouterna och Friluftsfrämjandet Region Mälardalen.

Gå webbkursen Anpassat ledarskap

På länken nedan finns ”Anpassat ledarskap, webbkurs grundnivå”. Med hjälp av kursen får du som ledare kunskap, verktyg och förståelse för hur du kan stötta barn och unga med ADHD eller autism. Kursen tar cirka 90 minuter.

Efter att du har klickat på länken ovan kommer du till en sida hos Scouternas folkhögskola. Klicka på ”Glömt ditt lösenord?” och fyll i den mailadress som du har registrerat på Mina sidor på Friluftsfrämjandets hemsida. Väl inne klicka på kursen "Anpassat ledarskap, webbkurs grundnivå".

Om du inte är ledare inom barn- och ungdomsverksamheten eller inom skidverksamheten och vill gå ”Anpassat ledarskap, webbkurs grundnivå” så behöver du skicka ett mail med intresseanmälan till medlem@friluftsframjandet.se 

Fördjupningsutbildning inom Anpassat ledarskap

För den som vill lära sig ännu mer finns även en fördjupningsutbildning genom vilken du som ledare får stöd att anpassa ditt ledarskap till den specifika gruppen. 

Om du vill gå fördjupningsutbildningen eller har frågor om Anpassat ledarskap så hör av dig till

Ilona Jonsson Lindblad

Utbildningsutvecklare för Rätten till friluftsliv, Region Mälardalen

ilona.jonsson.lindblad@friluftsframjandet.se

073-404 22 01

Lisa Larsson

Verksamhetsansvarig för Skogsmulle och skogens värld samt och Vildmarksäventyr, Riksorganisationen

lisa.larsson@friluftsframjandet.se

070-332 47 70