Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Allergisäkra äventyr

Många barn och unga med allergier upplever ett utanförskap, känner sig annorlunda och avstår från sociala aktiviteter av rädsla för allergireaktioner. Här får du som leder barn- och ungdomsgrupper veta vad astma och allergier är, vad som händer i kroppen och vad du kan göra för att allergisäkra ditt friluftsäventyr.

Alla barn och unga har rätt att få vara utomhus, röra på sig och ha en aktiv fritid. Idag finns det många barn som avstår från aktiviteter utomhus av rädsla för allergiska reaktioner. Och kanske har det hänt att du som ledare också känt en osäkerhet kring hur du ska agera när det finns barn med astma eller allergier i din friluftsgrupp. Men, med ganska enkla medel går det faktiskt att anpassa aktiviteter så att alla kan känna sig delaktiga och trygga.

a a a

Gå webbkursen Allergisäkra äventyr

Mest handlar det om kunskap. Med rätt kunskap kan vi göra små anpassningar som får stor betydelse. Och det är precis det som e-learning Allergisäkra äventyr handlar om. Här får du som leder barn- och ungdomsgrupper veta vad astma och allergier är, vad som händer i kroppen och vad du kan göra för att allergisäkra ditt friluftsäventyr. 

Utbildningen tar ca 30-45 min.

Länk till kursen

Vill du fylla på din kunskap genom e-learning Allergisäkra Äventyr?
Hör av dig till oss nedan, så får du en länk till utbildningen till din e-mail.

Anmälan Allergisäkra äventyr

Inför ditt äventyr

Receptsamling

Hämta hem nio smarriga recept som mättar magen i stort och smått. Alla recepten är fria från de 8 vanligaste allergenerna och laktos och gluten. I samlingen hittar du även information om vanliga allergiska reaktioner och hur du ska agera ifall de uppstår. Smaklig måltid! Ladda ned här