Just nu kan vissa saker ta något längre tid att utföra, p.g.a driftstörningar. Läs mer här.

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

I Ur och Skur Väderleken

I Ur och Skur Väderleken är vår senaste förskola i egen regi. Förskolan ligger i Klågerups gamla stationshus med stora ljusa rum för lek och inomhusaktiviteter och en gård som erbjuder allt från utmaningar och lek till lugna platser och odlingar.

Hållbar utveckling

På förskolan får barnen prova på olika friluftslivsaktiviteter som grundlägger friluftsfärdigheter som de har nytta av hela livet. De får också en nära relation till naturen och utvecklar kunskap och trygghet att vistas där. Barnen får dessutom lära sig om miljön och att källsortera, kompostera, odla och att återanvända.

Gränserna mellan ute och inne suddas ut

Att sova utomhus är en viktig del av I Ur och Skur-pedagogiken. I vår utemiljö suddas gränserna mellan ute och inne ut. På gården finns bland annat  vindskyddade sovplatser, så att barnen kan sova tryggt och torrt oavsett väderlek.

Mat och uteplats viktig

Även maten är en viktig del i Ur och Skur-verksamheten och fokus ligger på kvalitet, närodlat och ekologiskt. Vår duktiga kock lagar all mat från grunden med bra råvaror och stor variation i vårt eget kök.

Visste du att...

I Ur och Skur arbetar efter samma läroplan som alla andra förskolor och skolor och har en tydlig pedagogik och metodik. Mer om pedagogiken