Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Välkommen till I Ur och Skur Ryssbergens förskola

I Ur och Skur Ryssbergens Förskola ligger i natursköna naturreservatet Ryssbergen ca 7 km från Nyköping centrum. Vår förskola är en certifierad I Ur och Skur förskola som bedrivs med I Ur och Skurs metodik och pedagogik. Förskolan startades och ägs av tre pedagoger som arbetar i barngrupp. Vi är en liten fristående förskola med en avdelning, ca 18 barn från 1-5 år och med tre utbildade pedagoger.


Personal

I Ur och Skur Ryssbergens förskola ägs av tre pedagoger som arbetar i barngrupp.

Hilde Godtlibsen, fritidspedagog och I Ur och Skur pedagog
Lisa Bonder, fritidspedagog och I Ur och Skur pedagog
Emma Bonder, förskollärare och I Ur och Skur pedagog.


Vårt fokus är att skapa trygghet och kvalitet i barnens utbildning och vi vill därför jobba i en mindre barngrupp med få pedagoger för att skapa trygghet och främja tillitsfulla relationer till barn och vårdnadshavare. Det viktigaste för oss är att skapa en förskola med hög kvalitet där varje individ får de bästa förutsättningarna för sin utveckling.


I Ur och Skur

Vårt mål är att barnen ska få positiva naturupplevelser och färdigheter som de har nytta av hela livet. Hos oss får ditt barn röra på sig, lära sig om natur och allemansrätt och värna om miljön. De får en nära relation till naturen och utvecklar kunskap och trygghet att vistas där. Med hjälp av skogsmulle och hans vänner får barnen möta naturen på ett spännande och lustfyllt sätt. Gränserna mellan ute och inne suddas ut och vi använder naturen som världens bästa lärmiljö. Barnen får uppleva med alla sinnen och med hela kroppen. Leken är en stor och viktig del för barnens lärande och får ta stor plats i utbildningen. Verksamheten bedrivs inne och ute i växelverkan beroende på väder, årstid, aktivitet och barngrupp.

För oss är naturen självklar! Att leka fram kunskap väcker lust och stimulerar hjärnans tillväxt, särskilt i åldrarna tre till sex år. Friluftsliv, lek, rörelse och naturupplevelser med alla sinnen är grunden i Friluftsfrämjandets utomhuspedagogik. Hos oss får ditt barn röra på sig, lära sig om natur och allemansrätt och värna om miljön. Vi ger ditt barn en start på en livslång relation till naturen och en hälsosam livsstil. Något som följer barnen vidare i livet. Vi kallar naturen för världens bästa klassrum – för ett framtida hållbart samhälle i praktiken.

Förskoleverksamhet utomhus ger färre infektioner, bättre motorik, ökad koncentrationsförmåga, mindre stress, en acceptabel ljudvolym och skapar en trygghet i att vistas i naturen. Studier har visat samband mellan mycket utevistelse och bättre hälsa hos förskolebarn. Ytterligare en bonuseffekt är friskare pedagoger, vilket innebär färre vikarier och bättre kontinuitet i verksamheten. De fasta vindskydden och eldplatsen precis utanför förskolan används dagligen till matlagning där barnen såklart blir delaktiga.


Förskolan kommer att starta i augusti 2020
Har du frågor eller vill ställa ditt barn i kö?
Mejla: ryssbergensforskola@gmail.com
Adress: Ryssbergens friluftsgård, 611 92 Nyköping.

Emma , Lisa, Hilde


Adress: Ryssbergens friluftsgård, 611 92 Nyköping.
 
Emma , Lisa, Hilde