Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Om oss

Här i Habo, Jönköpings län, finns fantastiska möjligheter för våra förskole-barn att möta naturen. Med I Ur och Skurs 30 års erfarenhet i ryggen utgår våra pedagoger från barnens behov, aktivitet, väder och vad som passar bäst att genomföra ute eller inne. Välkommen till I Ur och Skur Oxdragaren!

På vacker mark som en gång tillhört Bränninge gård byggs ett nytt bostadsområde. Här finns vår helt nya konceptförskola där barnen får möta natur, miljö och hälsa varje dag! 

Nära relation till naturen

På förskolan får barnen prova på olika friluftsaktiviteter och grundlägger friluftsfärdigheter som de har nytta av hela livet. De får också en nära relation till naturen och utvecklar kunskap och trygghet att vistas där. Barnen får dessutom lära sig om miljön och att källsortera, kompostera, odla och att återanvända.

Gränserna mellan ute och inne suddas ut

Förskolan är designad så att arkitekturen skapar en miljö där gränserna mellan ute och inne suddas ut. Att äta och sova utomhus är en viktig del av I Ur och Skur-pedagogiken och i den specialdesignade byggnaden finns det sovaltaner så att barnen kan vara trygga och torra oavsett väderlek.

Mat och uteplats viktig

Även maten är en viktig del i Ur och Skur-verksamheten och fokus ligger på kvalitet, närodlat, ekologiskt och vilt. Förskolan kommer att ha plats för ungefär 100 barn med tre pedagoger på varje avdelning, en kock samt en förskolechef. Vår vackra tomt kommer att utvecklas efter hand och erbjuda lagom med utmaningar, lek, lugna platser, odlingar och mycket mer. Skogen, som växer precis utanför, kommer vara en återkommande destination för äventyr!

Besöksadress:

I Ur och Skur Oxdragaren
Oxdragarslingan 7-9
566 36 Habo

Rektor:

Ulrika Lindblad
Telefon: 0728-560119

e-mail: ulrika.lindblad@iurochskur.se 

Ansök om förskoleplats!

Vill du söka plats eller ställa ditt barn i kö till vår förskola?

Ansök här!

Visste du att...

I Ur och Skur arbetar efter samma läroplan som alla andra förskolor och skolor och har en tydlig pedagogik och metodik.

Mer om pedagogiken