Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

I Ur och Skur Mysingen

Nu öppnar vår nya förskola I Ur och Skur Mysingen i Nynäshamn. Vi planerar att ha sex avdelningar för barn i åldern 1–5 år när verksamheten är i full gång. Mysingen ligger naturnära med skogen och havet in på knuten.

Den 16 augusti 2021 slår vi upp portarna för vår nya förskola. De första veckorna kommer vi att hålla till i provisoriska lokaler i Nynäshamns gymnasium på Kvarnv 4, för att sen flytta in i helt nyrenoverade lokaler och gård med nyanlagda lekytor och plats för utomhusvistelse.

Är du intresserad av att söka plats för ditt barn, fyll i en anmälan här.
Är du intresserad av att arbeta som pedagog i verksamheten, håll utkik efter utlysningar av tjänster på webben och i våra sociala kanaler.

Har du frågor, mejla: mysingen@iurochskur.se

Hållbar utveckling

På förskolan kommer barnen att få prova på olika friluftslivsaktiviteter som grundlägger friluftsfärdigheter som de har nytta av hela livet. De kommer också få en nära relation till naturen och utveckla kunskap och trygghet att vistas där. Barnen kommer dessutom att få lära sig om miljön och att källsortera, kompostera, odla och att återanvända.

Gränserna mellan ute och inne suddas ut

Att sova utomhus är en viktig del av I Ur och Skur-pedagogiken. I de ombyggda lokalerna skapar vi en miljö där gränserna mellan ute och inne suddas ut. Det kommer bl a att finnas vindskyddade sovplatser och en altan, så att barnen kan sova tryggt och torrt oavsett väderlek.

Mat och uteplats viktig

Även maten är en viktig del i Ur och Skur-verksamheten och fokus ligger på kvalitet, närodlat och ekologiskt. Tomten kommer att utvecklas efter hand och erbjuda lagom med utmaningar, lek, lugna platser, odlingar och mycket mer.

Visste du att...

I Ur och Skur arbetar efter samma läroplan som alla andra förskolor och skolor och har en tydlig pedagogik och metodik. Mer om pedagogiken

OBS! Tillfälliga lokaler i Nynäshamns gymnasium

Vi flyttar till provisoriska lokaler i Nynäshamns gymnasium på Kvarnv 4 de närmaste veckorna på grund av förseningar med färdigställandet av lokalerna och vår gård. Kontakta rektor Annica Gunnarsson för mer information.

Kontakt