Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Om oss

I Ur och Skur Mullebo/Lötkärrsskolan ligger i det vackra, naturnära Vendelsö i Haninge Kommun. Med mer än 30 års erfarenhet av I Ur och Skur pedagogiken i ryggen får barnen lära om natur, miljö och hållbarhet, prova på olika friluftslivsaktiviteter och grundlägger friluftsfärdigheter som de har nytta av hela livet. Besöksadress: Kardborrevägen 1, 136 72 Vendelsö

Skogen – världens bästa lekplats!

På I Ur och Skur Mullebo arbetar vi sedan 90-talet med I Ur och Skur pedagogik. Vi ger stort utrymme för skapande verksamhet och fri fantasifull lek. Personalen har ett medupptäckande, medupplevande, medagerande arbetssätt som inspirerar barnen. Vi lär oss, leker och upptäcker utomhus på vår egen gård, samt med hjälp av naturen, i skogen, på ängen eller vid vattnet året om. Förskolan består av 4 avdelningar där barnen delas upp efter ålder.

I Ur och Skur Lötkärrsskolan

En bra skola är som ett äventyr – varje dag. Lötkärrsskolan är en liten grundskola med elever från förskoleklass till åk 3. Verksamheten bedrivs av lärare, förskollärare och fritidslärare.

Vår verksamhet bygger på I Ur och Skurs metoder som innebär att barns behov av kunskap, rörelse och gemenskap tillfredsställs genom vistelse i naturen, året om. Detta gör vi genom att blanda klassrumsundervisning med friluftsliv, natur och miljö i alla ämnen och i all verksamhet när det är möjligt. Vi arbetar i mindre grupper då det ger en god arbetsro.

Maten är en viktig del för oss, bra mat är en förutsättning för inlärning och hälsa.

Lötkärrskolans och Mullebos kock Philip förvandlar inte bara skolans luncher till unika upplevelser, han jobbar också väldigt mycket med att lära barnen vad klimatsmart mat är för något, och vad som är bra för kroppen att äta. Hans mål är att laga så ekologisk och nyttig mat som möjligt med mycket grönsaker, stor variation och så lite matsvinn som möjligt. 

Rektor:

Lina Partti GSM: 0722-536607

e-mail: lina.partti@iurochskur.se   

Visste du att...

I Ur och Skur arbetar efter samma läroplan som alla andra förskolor och skolor och har en tydlig pedagogik och metodik. Mer om pedagogiken

Mer info på mullebo.se

Besök oss på mullebo.se