Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Om oss

I Ur och Skur Miklagård finns i specialbyggda lokaler i ett nytt område i Jursta, Bro. Här tränas och utvecklas motorik och kunskaper, vi lär oss mycket om natur och djur samtidigt som vi njuter och har roligt tillsammans. Skog och naturreservat ligger precis utanför och är vår destinationen för äventyr!

Förskolan ligger på en naturtomt med skogen precis utanför grinden. I skogen har vi en stor del av vår verksamhet, speciellt för de äldre barnen.

Här lär vi oss om naturen och djuren

Här tränas och utvecklas motorik och kunskaper, mycket om natur och djur samtidigt som vi njuter och har roligt tillsammans.

Gränserna mellan ute och inne suddas ut

Förskolan är designad att skapa en miljö där gränserna mellan ute och inne suddas ut. Att sova utomhus är en viktig del av I Ur och Skur-pedagogiken. I den specialdesignade byggnaden finns det sovaltaner så att barnen kan sova tryggt och torrt oavsett väderlek.

Mat och uteplats viktig

Även maten är en viktig del i Ur och Skur-verksamheten och fokus ligger på kvalitet, närodlat, ekologiskt och vilt. Förskolan kommer att ha plats för ungefär 100 barn med tre pedagoger på varje avdelning, en kock samt en förskolechef. Här lägger vi stort vikt på anknytning, trygghet och relationer mellan barn och pedagoger. Tomten kommer att utvecklas efter hand och erbjuda lagom med utmaningar, lek, lugna platser, odlingar och mycket mer.

Ansöka om plats

Kön hanteras av Upplands-Bro kommun och deras e-tjänst. 

Besöksadress:

I Ur och Skur Miklagård
Miklagårdsvägen 1
197 91 Bro

Rektor:

Åsa Nordén GSM: 0728-560122

e-mail: asa.norden@iurochskur.se

Visste du att...

I Ur och Skur arbetar efter samma läroplan som alla andra förskolor och skolor och har en tydlig pedagogik och metodik.

Mer om pedagogiken