Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Upptäck äventyret – sov ute i juni!

2019-05-13

Friluftsfrämjandet vill att fler ska ta steget att sova ute en natt. Därför genomförs kampanjen #sovaute under hela juni. Målet är att fler ska inspireras och stöttas att sova ute. Alla som sover ute i juni och använder taggen #sovaute i sociala medier deltar i utlottningen av fina friluftsprylar från Outnorth och Bergans.

Tälja en grillpinne. 
Sagor vid lägerelden. 
Ficklampa och serietidning.

Att sova ute är att skapa stora minnen.

 

Hur går det till?

Alla är välkomna att delta i kampanjen #sovaute. Vindskydd, hammock, tält eller under stjärnorna. I trädgården eller långt in i skogen. Ensam eller tillsammans med andra. Hur du väljer att sova ute spelar ingen roll, men om du tar ett foto och publicerar det i sociala medier med taggen #sovaute så deltar du i utlottningen av fina friluftsprylar från Friluftsfrämjandets partners Bergans och Outnorth.

Vi hjälper dig ut!

Har du inte sovit ute förut? Ingen fara, vi hjälper dig! Till stöd för nybörjare tar Friluftsfrämjandet fram en Sova ute-guide som lanseras på Friluftsfrämjandets hemsida i slutet av maj. Innehållet i guiden beskriver kortfattat och konkret 15 olika moment som hör till att sova ute, exempelvis allemansrätten, utrustning, packning, val av tältplats, matlagning, göra eld, säkerhet och tips till föräldrar.

Dessutom engageras många av Friluftsfrämjandets ledare i kampanjen som #sovaute-faddrar. Som faddrar i kampanjen stöttar ledarna barnfamiljer eller bekanta i vad de behöver för att sova ute med sina barn. Det kan till exempel handla om att låna ut utrustning, att göra det tillsammans, eller ”bara” råd och stöd. Kontakta din närmaste lokalavdelning om du vill ha en fadder.

Sova ute-guiden

Ladda ned Friluftsfrämjandets Sova Ute-guide. En praktisk handbok för en försa gångens utesovare med alla moment för en övernattning samlade – från tanke till morgonkaffe. Här hittar du allt om allemansrätten, utrustning, packning, val av tältplats, matlagning, säkerhet, lekar, och som du nog gissat – mycket, mycket mer.

Tillgänglig aldeles strax!

Våra partners

tillwebbklogga.jpg

Information för dig i organisationen

Vill du bli Sova ute-fadder?

Friluftsliv är bäst tillsammans. Därför får du som är ledare i Friluftsfrämjandet eller annan van utesovare gärna bli Sova ute-fadder. Din roll som fadder kan vara att låna ut den utrustning som behövs, att ge råd, stöd och tips, och kanske att följa med och göra det tillsammans.

Läs mer

Hur kan lokalavdelningen bidra?

#sovaute är Friluftsfrämjandets stora sommarkampanj. Syftet med kampanjen är att nå nya och prioriterade målgrupper, och därigenom inspirera och stötta fler att uppleva naturen.

Läs mer

Hur kan regionen bidra?

#sovaute är Friluftsfrämjandets stora sommarkampanj. Syftet är att inspirera och stötta fler att uppleva naturen. 2018 resulterade kampanjen i 325 utenätter. 2019 höjer vi målet till att 500 barnfamiljer ska inspireras att sova ute, under juni.

Läs mer

Ta del av det roliga!

Som medlem får du en prenumeration av populära magasinet friluftsliv, möjlighet till massor av aktiviteter, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer! Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag. Låt äventyret börja!

Bli medlem

Utveckla dig själv!

Det enda som slår att ta del av äventyret, är att leda det. Få saker slår känslan av att vara den som ger deltagarna förtroende. Ditt engagemang bidrar till att människor kommer ut i naturen. Är du redo att bli en av oss?

Bli ledare

Äventyr där du kan #sovaute

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.