Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Välkommen till lokalavdelning Trollhättan

Häng med oss ut! Som lokalavdelning erbjuder vi härliga naturupplevelser genom små och stora friluftsäventyr! Vi har tipspromenader, Valborgsmässofirande, Mulles Minilopp och vi vistas gärna i skogens värld. Trollhättans lokalavdelning har ett föreningshus som ligger vackert vid Öresjö. Därifrån utgår de flesta av våra aktiviteter. PS Du har kanske funderat på att bli friluftsledare? Då har du kommit rätt! Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

Höstens  Tipspromenader

Nu är tipspromenaderna slut för denna säsongen. Skulle du vilja vara med och hjälpa till nästa år i samband med servering och tipspromenad hör gärna av dig till oss. Vi behöver fler personer som engagerar sig i vår lilla förening. För resultatet och vinnare under hösten se "Resultat Tipspromenader" i menyn till vänster. Hoppas vi ses nästa års tipspromenader.

Höstmarknad 15 oktober

I samband med tipspromenaden den 15 oktober var det 169 vuxna som gick och 25 barn. Tack till alla som deltog.

På gång

Höstmarknad 15 oktober. Reklamblad kommer inom kort. Kom och gå våra spår och fyll i en M2 lapp att du varit där så har du möjlighet att vinna priser. Tipspromenader 1 och 8 se egen textruta.  Hör gärna av dig om du vill engagerad dig i vår förening. Det finns ett stort utbud av aktiviteter som vara väntar på en ledare, titta närmare på Friluftsfrämjandets hemsida. Aktiviteterna kan bedrivas nära dig eller vid lokalföreningens hus ute i Öresjö. Hoppas att vi ses och hörs så vår lokala förening i Trollhättan kan utvecklas. Hör gärna av dig till någon av oss om du har frågor. Håll utkik för mer nyheter på denna sidan eller på vår Facebook sida Friluftsfrämjandet i Öresjö.

Hitta ditt äventyr

I en liten lokalavdelning som Trollhättan kan utbudet av äventyr te sig litet men då har en organisation som Friluftsfrämjandet ett fantastiskt upplägg. Du som medlem i en lokalavdelning kan söka ditt äventyr var som helst i vårt avlånga land. Detta gör att du kan vara engagerad på hemma plan med närheten till organisationen och stödet från den lokala avdelningen samtidigt som du kan söka nya äventyr på närliggande såväl som långväga platser med ett stort och varierat utbud av aktiviteter för gamla som unga, nybörjare som vana, aktiva på vintern och på sommaren eller stora som unga i en salig blandning där mötet mellan människor är minst lika inspirerande som aktiviteten. Gå in och sök bland Friluftsfrämjandets aktiviteter, utbildningar och fortbildningar här.

Mitt äventyr väntar här...

Friluftsfrämjandet 125 år

Friluftsfrämjandet har bedrivit sin verksamhet i 125 år i år. Här gratulerar vår generalsekreterare Lars Lundström organisationen genom ett "Ha den äran Friluftsfrämjandet". Klicka dig vidare nedan.

Läs artikeln här!

Har du minnen från Skogsmulle?

På Facebook eftersöker vi bilder och minnen från Skogsmulles verksamhet i Trollhättan. Har du bilder eller små minnen dela dem gärna på denna sidan. Mullefröken på bilden heter Inger Källström och bilden är från Hjortmossen i Trollhättan 1968.

Skogsmulle 60 år - Friluftsfrämjandet Trollhättan

Skogsmulle 60 år

Sagan om Skogsmulle skrevs av Gösta Frohm och sedan starten 1957 har över två miljoner barn lekt och lärt med Skogsmulle och hans vänner. Skogsmulle är en friluftsverksamhet som riktar sig till barn i 5-6 års åldern. Under Skogsmulles glansdagar i Trollhättan var på 60-, 70 och 80-talet. Idag har vi en grupp i vår lokalavdelningen och förskolan Lodet som arbetat med Skogsmulle. Intresset från barnen är stort men vi saknar ledare. Är du nyfiken på vad det innebär eller skulle du vilja dra igång en egen Skogsmullegrupp såg får du gärna kontakta Friluftsfrämjandet Trollhättan så berättar vi mer hur det går till.

125 års firandet

Det var 23 vuxna och 23 barn som vår tipspromenad och åt korv med bröd vid Jeffarns. Tack till alla som deltog,  var funktionärer och till vädret som var på vår sida. Det var ett trevligt trippelkalas för Friluftsfrämjandet 125 år, Trollhättans lokalavdelning 80 år och Skogsmulle 60 år. Hej kollikok på er till nästa gång.

Mulles minilopp

Årets Mulles minilopp var lyckat med 23 barn som sprang den ca 1 km långa loppet i strålande sol. Ett lopp för barn ca 5-7 år där alla får diplom och pris. Att delta och ta sig runt efter sina förutsättningar tillsammans med Skogsmulle är själva poängen med hela loppet.

Hitta ditt äventyr

Visar 0 av 0 äventyr Hittar du inte det du söker? Gör en avancerad sökning.

medlemskap

Interaktiva utbildning i Friluftsfrämjandets värdegrund

Våra värdeord och värdegrund ska genomsyra allt vi gör. Värdeorden hjälper oss att fatta dagliga beslut och hur vi vill upplevas av våra medlemmar och vår omvärld. Som medlem kan du gå vår interaktiva värdegrundsutbildning och lär dig mer! GÅ UTBILDNINGEN NU för att du vill veta mer eller för att det är första steget att bli ledare inom vår förening.

GÅ UTBILDNINGEN!

Engagera dig

Friluftsfrämjandet behöver dig som medlem, ledare och aktiv inom organisationen för att verksamheten ska fungera. Läs vidare och om du finner något i vår verksamhet som tilltalar dig är du mycket välkommen att engagera dig. Se vidare i länk eller hör med oss på Trollhättans lokalavdelning om du har idéer själv om vad du vill göra.

Engagera dig

Medlemsuppgifter

Har du som medlem flyttat, byt telefonnummer eller e-postadress ber vi dig att ändra uppgifterna så de är aktuella och du får vår information.

Ändrade medelmsuppgifter
stig 2007.jpg

Friluftsgården Munkebo öresjö

46191 TROLLHÄTTAN