Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Kalendarium för Friluftsfrämjandet 125 år

2017 är ett år som går i firandets tecken. Friluftsfrämjandet fyller 125 år och Skogsmulle 60 år. På denna sida skapar vi ett kalendarium där vi samlar information om olika firanden inom lokalavdelningarna i Friluftsfrämjandet Region Öst.

Lördag 13 maj

Skogsmulle 60 år i NorrköpingNORRKÖPING. Knytte och Skogsmullegrupper med familjer - vi firar Skogsmulle 60 år tillsammans. Vi bjuder på korv med bröd och kanelbullar. Barnen sjunger för Mulle förstås, även Fjällfina kommer för att fira sin allra bästa vän!

Söndag 14 maj

VÄXJÖ. Vi firar Skogsmulle 60 år vid Fyllerydsstugan. Ta med eget fika. Vi bjuder på glass. 

Lördag 19 augusti

VADSTENA. Friluftsfrämjandet fyller 125 år i år, och vår alldeles egen Skogsmulle fyller 60 år. Det firar vi med kalas i Hamnparken den 19 augusti kl.11.00-14.00. Länk till evenemanget, Friluftsfrämjandet Vadstena.

Lördag 2 september

MULLSJÖ. Höstens program kickar vi igång med en gemensam äventyrsdag för alla medlemmar, då passar vi även på att fira jubiléet! Vi kommer att hålla till vid Kyrkekvarns naturcamping där det också finns möjlighet att övernatta för den som önskar. Mer information kommer på hemsidan v. 35.

Söndag 3 september

NORRKÖPING. Vi firar Friluftsfrämjandet 125 år med en familjedag vid Ågelsjön. Alla gröna barngrupper i Norrköping deltar och vi erbjuder prova-på-naturparkour och ett flertal andra aktiviteter! Läs mer på Friluftsfrämjandet Norrköpings webb.

NYBRO. Kom och fira Skogsmulle 60 år med oss. Kl. 10-12.

Söndag 10 september

FINSPÅNG. Vi har öppet hus för allmänheten för att fira Friluftsfrämjandet 125 år och Skogsmulle 60 år. Välkommen till Lunddalen kl. 9-12. Det blir tipspromenad, "På äventyr med Mulle", grill, servering, prova på kajak/kanot, etc. Läs mer på Friluftsfrämjandet Finspångs webb.

ÖXNEGÅRDEN. I år firar Öxnegården 80-årsjubileum. Välkommen att fira med oss! Utöver ordinarie aktiviteter denna söndag anordnas många speciella aktiviteter för hela familjen. Kom och prova Skogsmulles hinderbana, det blir fiskdamm för de små och femkamp för de större barnen, tipspromenad, Öxnegårdens historia i bilder, med mera! Här är en länk till pdf med mer information.

Tisdag 12 september

Anneli PompeÖREBRO. Ta ett djupt andetag och följ med på en inspirerande och motiverande föreläsning med äventyraren, fridykaren, bergsklättraren och inspiratören Annelie Pompe. Läs mer om evenemanget och anmäl dig.

Söndag 24 september

KALMAR. I år har vi mycket att fira. Mulle fyller 60 år vilket våra barngrupper uppmärksammar med aktiviteter och tårta. Friluftsfrämjandet fyller samtidigt 125 år och i Kalmar är det 1 år sedan vi startade vår cykelsektion. Det vill vi såklart uppmärksamma med en mtb-runda på våra hemmastigar på Värsnäs och ett avslutande tårtkalas på Värsnäsgården. Vi samlas för cykling vid skylten mot kalmarsundsleden, i kurvan innan Värsnäsgården, kl. 9.30. Vi cyklar ca 2 timmar innan vi avslutar med tårta. 

Lördag 30 september

VÄSTERVIK. Lördag 30 september kl. 10 är alla knopp-, knytte-, mulle- och strövarbarn med familjer välkomna att fira Mulles 60:e födelsedag. • Vi samlas vid Gertrudsviks badstrand. • Det blir provapåaktiviteter från alla barngrenarna. • Alla bjuds på korv med bröd och saft och tårta. Vill man ha någonting annat t.ex. varm dryck får man ta med det själv. • Kom ihåg att ta med något att äta tårtan på och dricka saften ur.

Onsdag 4 oktober

RIKS. Detta är den officiella dagen då Friluftsfrämjandet 125 år håller gratulationsmottagning. Läs mer om firandet i Hagaparken.

Lördag 7 oktober

BORENSBERG. Välkommen på kalas i Stigsjölägret - vi firar att lokalavdelningen fyller 50 år, Skogsmulle 60 år och Friluftsfrämjandet 125 år. Ta med hela familjen och fira med oss i skogen. Läs mer om evenemanget.

LINDESBERG. Vi firar på Kyrkberget, kl.14-17 med tipspromenad, Skogsmulles hinderbana och andra aktiviteter för liten och stor. Läs mer om evenemanget. 

MÖRLUNDA-VIMMERBY. Vanrdring med start från 

ÖREBRO. Födelsedagskalas vid Naturens hus kl.10-13. Alla är välkomna! Läs mer om evenemanget.

Söndag 8 oktober

JÖNKÖPING. Välkommen på öppet hus i Järabacken mellan klockan 11.00 och 14.00. Dagen är till för dig som gillar friluftsaktiviteter - stor som liten. Under dagen väntar grillning, fiskdamm, tipspromenad, rundtur i skidanläggningen och mycket mer. Läs mer om evenemanget.

VÄSTBO. Vi firar Mulle som fyller 60 år och Friluftsfrämjandet 125 år. Kom och var med oss att fira! Den 8 oktober samlas vi i Hembygdsparken i Anderstorp, det blir bland annat hinderbana, tipspromenad, skräphörna och matlagning. Firandet pågår mellan 10.00-12.30. Läs mer om evenemanget.

Söndag 15 oktober

LJUNGBY Välkomna till Ljungsjön och Myrebobacken, söndagen den 15 oktober för att fira Skogsmulle och Friluftsfrämjandet! Mellan kl. 10-14 har vi äventyr för hela familjen. Med bland annat; Fritt fram och testa!
- Hinderbana för barnen.
- Tipspromenad. 
- Mulle kommer på besök mellan 11:00-13:00.
- Testa på att provpaddla våra kanoter. 
- Pyssel och knåp.
Vi kommer även att sälja kaffe och våfflor i vår värmestuga. Varmt välkomna till en fullspäckad dag i naturen.

Lördag 21 oktober

VÄXJÖ. Lokalavdelningen fyller 80 år och det firar vi med en stor jubileumsfest för alla medlemmar. Länk till Friluftsfrämjandet Växjö.

Söndag 22 oktober 

EKSJÖ. Vi firar att Friluftsfrämjandet fyller 125 år i år och att Skogsmulle fyller 60 år med Öppet Hus i Röda Stugan vid Kvarnarp. Klockan 11,00 inleder vi med chokladprovning.

Vi får en kort presentation av Friluftsfrämjandets 125-åriga historia. Skogsmulle kommer på besök. Det blir tillfälle att gå en tipsrunda. Grillelden är tänd och vi bjuder på lite att äta och dricka. 

För att kunna anpassa chokladprovningen till omfång behöver vi din/er anmälan senast fredag den 20/10 till Margaretha Josefsson, maggan.josefsson@hotmail.se, 070/2038328

Lördag 11 november

GOTLAND. Friluftsfrämjandet välkomnar alla till VOK-stugan den 11 november för lek och skoj. Vi ses för att fira att Mulle fyller 60 år samt att Friluftsfrämjandet funnits i 125 år.Upplev en härlig dag med tipspromenad, mullelopp, täljarskola, lek och mycket mer. Ta med egen matsäck eller köp korv och dricka på plats. Grillar finns att använda för alla. Mulle finns på plats hela dagen! Läs mer om hålltider etc. 

Söndag 19 november

HÄLLEFORS. Vi firar Skogsmulle 60 år. Kalaset är söndagen den 19 november kl. 10-12 vid Mullekojan vid Hurtigtorpet i Hällefors. Vi har brasan tänd och vi bjuder på korv, bröd och dryck.

Övrigt hösten 2017

Norrköpings I Ur och Skurskola Skattkammarön bjuder in Skogsmullegrupper från förskolor i Norrköping med omnejd att fira Skogsmulle under en förmiddag i höst.

Året var 1892

Det började med en kärlekshistoria för grundarna av vår förening i slutet av 1800-talet. De blev hopplöst förälskade i skidåkandet och det sunda och nationalromantiska livet runt sporten.

Läs mer

Skogsmulle - piggaste 60-åringen

Skogsmulle är Friluftsfrämjandets mest kända varumärke, kanske mer känt än själva organisationen. Långt innan...

Läs mer

Jubileumspaket

Vi firar jubileet inom Friluftsfrämjandet på många sätt. Här kan du läsa mer om Jubileumspaketet, Jubileumskåsan med mera!

Grattis till oss!

Tipsa oss!

Tipsa oss om hur/när din lokalavdelning firar så uppdaterar vi kalendariet. Ring Anna 036-12 45 57, 0708-20 50 10 eller sänd mejl

Skicka mejl

Lägg upp en bild - skriv ett inlägg!

Firandet pågår även i sociala medier! Under #ff125 kan vi tillsammans skapa ett tidsdokument för alla de minnen vi samlat ihop sedan starten 1892.

Läs mer