Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Programmet för Ledarveckan sommaren 2017

Vilket smörgåsbord av aktiviteter: Familjeövernattning i tält på Nipfjället, Qigong, Prova på Downhill, Skogsjam. Spana in programmet för Ledarveckan på Idre Fjäll, vecka 27.


Vill du leda vandringar ut i naturen?

I höst erbjuder vi en utbildning för dig som är intresserad av att bli vandringsledare. Vandringsutbildningen genomförs i Lekeberg, Sixtorp, Örebro län. Boka helgen den 29 september till den 1 oktober i din almanacka!


”Mitt mål var att vara ute minst en tältnatt i månaden”

Allvaret, de vita stränderna och stenarna, de stora furuskogarna i norr. Håkan Eriksson, 56 år och ledamot i regionstyrelsen för Region Öst, upplevde barndomens somrar på Öland. Sedan dess har han alltid känt en dragning hit och efter många år på andra platser i Sverige och Norge har han nu återvänt. Denna gång som bofast.


Startskottet har gått: anmälan är öppen till Ledarveckan

Ses vi på fjället i sommar?! Nu är anmälan öppen till sommarens ledarvecka på Idre fjäll. Ledarveckan är till för ledare i Friluftsfrämjandet och deras familjer! Det blir en vecka fylld med aktiviteter, fortbildningar och utbildningar som förhoppningsvis ger mersmak och påfylld inspiration.


Utbildning i Kalmar - skogsknopp, skogsknytte, skogsmulle

17-03-28 Den 12-14 maj är det dags för utbildning i Kalmar, för dig som vill vara ledare i någon av våra barngrupper Skogsknopp, Skogsknytte, Skogsmulle, Familjemulle.


Friluftsfrämjandet är med på Askersund Outdoor

Nyfiken på vad som händer på Askersund Outdoor den 12-14 maj? Nu finns festivalprogrammet framme. Det kommer bli sköna dagar aktiviteter för alla som älskar utelivet! Programmet innehåller aktiviteter som paddling, cykling, båtliv, jakt, fiske, vandring och camping.


Dags att utbilda dig till ledare Strövare/Lufsare?

17-03-12 Det finns platser kvar till vår grundutbildning Strövare-/Lufsareledare i Växjö, Fyllerydstugan, den 7-9 april.


Härliga dagar på Gotland med regionstämma

17-04-28 Den 21-23 april åkte Friluftsfrämjandet Region Öst till Gotland för att hålla regionstämma. Temat var natur och kultur och det blev en härlig helg i Visby med omnejd. Bilden ovan är från vandringen på Södra hällarna.


Chans till certifiering för skidledare

17-03-07 Välkommen till Isaberg. Den 19 mars finns det chans för skidledare, som gått skidutbildning 1 och 2, att certifiera sig.


"Det är lika fint i fjällen om sommaren"

17-02-27 23-åriga Matilda Andersson från Vetlanda har stått på skidor sedan barnsben och hon har varit hjälpledare och skidledare i många år. Sedan 2011 är hon också ledamot i regionstyrelsen. Här kan du läsa om hennes drivkrafter och engagemang som ung i Friluftsfrämjandet.

Visa ytterligare 10 sidor