Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Fyll på med kunskap: styrelseutbildning

I höst har vi möjlighet att erbjuda ett antal tillfällen för utbildning i styrelsekunskap. Först ut är Linköping den 7 oktober. Utbildningarna riktar sig till styrelseledamöter i Friluftsfrämjandet Region Östs lokalavdelningar som behöver få en grund att stå på i sitt styrelsearbete.


Datum för alpina utbildningar

Här är datumen för Region Östs alpina utbildningar för skidor- och snowboard i Sälen och Idre vintern 2017/2018.


TVM-invigning i Nyköping och Ingelstad

Vänner och upplevelser för livet! Den 16-17 september är det TVM-invigning i Nyköping för frilufsare från lokalavdelningarna i Närke och Östergötland. För frilufsare från lokalavdelningar i Småland är det invigning i Ingelstad.


Nya vindar i Kinda

Det går att vända motvind till medvind! Från att ha varit en tynande förening har lokalavdelningen Kinda nuförtiden mer än 200 medlemmar, ett tjog engagerade ledare och en dedikerad styrelse. Karin Gustafsson, ordförande sedan 2011 är en av dem som bidragit till blås i förändringsarbetet.


Vill du prova-på? Eller vill du rentav vara med och leda utvecklingen av Naturparkour i framtiden?

Enkelt, fartfyllt, utomhus. Naturparkour är för dig som vill testa att hoppa över stock och sten eller göra en volt i skogsgläntan. I höst finns det chans att prova-på Naturparkour i Borensberg och Norrköping. Vi erbjuder också en ledarutbildning för dig som vill vara med och ta Naturparkour in framtiden.


Nytt datum för höstens andra barnledarutbildning

Barnledarutbildningen Skogsmulle och skogens värld är populär. Höstens första utbildning i Ånnaboda är fullbokad. Höstens andra utbildning i Växjö genomförs den 29 sept-1oktober. Obs! Nytt datum.


Tre träffar i höst med tema: kommunikation

Vill du vässa din kommunikation? Är du redaktör för föreningens webbsidor och/eller konton i sociala media? I höst ordnar vi tre nätverksträffar inom Region Öst. Träffarna är för alla som vill nätverka, tala om kommunikationsfrågor och lära mer om digital kommunikation inom Friluftsfrämjandet. Det blir en dag med fokus på webb och sociala media, tips & tricks och att lära av varandra.


“Jag har sökt mig dit där det finns folk som hittar på roliga saker”

Kanotpaddling, vandring, lägerliv, mountainbike. 24-åriga Martin Liepe är frilufts-allätaren som har varit friluftsfrämjare i stort sett hela sitt liv. Sedan i våras är han ledamot i regionstyrelsen.


Öppet, ljust och enkelt att växla mellan ute och inne

Precis före midsommar var det dags för invigning av den nya I Ur- och Skur-förskolan Oxdragaren i Bränninge, Habo kommun. Barnen sjöng sånger, det klipptes band och lagades mat utomhus över öppen eld. Som en överraskning kom också Skogsmulle och hälsade på.


Kalendarium - jubileum 2017

2017 är ett år som går i firandets tecken. Friluftsfrämjandet fyller 125 år och Skogsmulle 60 år. Visste du att Anneli Pompe kommer till Örebro? Visste du att lokalavdelningen i Växjö också fyller 80 år?

Visa ytterligare 10 sidor