Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Gruppinformation

Info om grupper i skidskolan

Här kommer lite allmän information om skidskolan och vilken grupp som är rätt för just ditt barn.

För att delta i Friluftsfrämjandets skidskola krävs ett medlemskap i Friluftsfrämjandet. Det skaffas enklast HÄR! Detta är för att våran olycksfallsförsäkring skall gälla om en olycka inträffar.

Barnet måste ha fyllt 5 (fem) år för att få delta i skidskolan. För snowboard ska barnet ha fyllt 7 (sju) år för att få delta. Var noga med att välja rätt nivå till ditt barn, det går inte att flytta barnet till en annan grupp om det är fullbokat.

Skidor:

Lämmeln1

Lämmeln - Grön grupp

Vi övar på att ta på och av skidor, ramla, ploga, stanna, svänga och åka lift. Barnet behöver inte kunna någonting innan. Framförallt skall det vara roligt!

Förkunskaper: Inga

Räven1
Räven - Blå grupp

Vi övar på att åka med parallella skidor och att svänga. Vi tittar på lite teknik. Framförallt skall det vara roligt!

Förkunskaper: Barnen kan åka lift, plogsvänger och stannar obehindrat.

Lodjuret1
Lodjuret - Röd grupp

Vi övar på att åka med parallella skidor och åker fortare och brantare och ibland med stavar. Framförallt skall det vara roligt!

Förkunskaper: Barnen kan åka lift, svänger och stannar obehindrat.


Freeskiers - Svart grupp

Är du redo för att vidareutvecklas inom skidåkning tillsammans med andra, men inte gå i skidskola? Då är Freeskiers, verksamheten för dig! I gruppen Freeskiers får du chansen att prova på parkåkning i en nybörjanivå med hopp, rails och boxar. Framför allt går vi igenom grunderna som berör inriktningen Freeskiing. 

Huvudsakligen handlar det om att tillsammans bli bättre skidåkare, men kanske ännu viktigare, att ha så roligt som möjligt! Självklart kan du lika gärna åka snowboard som skidor. Gruppen omfattar barn och ungdomar från 8-15 år och du bör ha tidigare förkunskaper som att kunna åka lift, utföra parallellsvängar och stanna obehindrat. Krav finns på egen skid/snowboard-utrustning, hjälm och ryggskydd, då stort fokus även ligger på säkerheten.

Förkunskaper: Gått klart röd grupp eller liknande.