Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Let’s Get Out - Mångkulturella unga ledare

Syftet med detta projekt är att ge ungdomar med olika bakgrund en möjlighet att bli ledare, förebilder och växa som individer, men också att genom dem kunna nå ut till alla som ännu inte kunnat eller haft möjligheten att upptäcka vår underbara natur och alla aktiviteter vi kan erbjuda.

Tanken är att genomföra detta i flera kommuner i Sverige för att så småningom skapa ett nätverk över hela landet. Samarbetspartners i detta projekt är Borlänge Kommun, Studiefrämjandet, Stiftelsen Solstickan. Vi har också fantastiska sponsorer - stort tack till Stiftelsen Solstickan, Landstinget Dalarna, Dalarnas Försäkringsbolag, Bergans of Norway, Woolpower, Merrell, Primus., Idre Fjäll. Vi välkomnar fler samarbetspartners och sponsorer framöver.

I slutet av juni 2015 åkte sex härliga ungdomar från Borlänge till Friluftsfrämjandets årliga ledarvecka i Idre för att vara "testpiloter" till vårt projekt, och fick under en vecka ledarutbildning; Mulleutbildning och även parkourledar-utbildning. Veckan resulterade i sex nya ledare i Friluftsfrämjandet, nya vänskapsband och många nya insikter och kunskaper för dem alla.

Denna sommar kom de ungdomarna tillbaka som hjälpledare för de nya, men också för fortbildning och lära sig mer. Tillsammans med dem kom ytterligare åtta nya ungdomar, från Borlänge, Stockholm och Sundsvall. Vi hade en fartfylld och innehållsrik vecka och åkte alla hem med nya kunskaper, vänner och insikter, och ett sug att jobba vidare framåt på hemmaplan.

Let's Get Out - Mångkulturella unga ledare

Nu pågår arbetet med att starta upp verksamhet på ungdomarnas hemmaplan i samarbete med Studiefrämjandet och kommunerna. Samtidigt fortsätter vi driva projektet vidare på andra håll.

Stort tack till alla involverade ungdomar, våra suveräna ledare, bästa ledarna och ”vår” filmare/fotograf.

Känner du någon som skulle bli en bra ledare, eller vill du stötta på något sätt - hör av dig till oss. Vill ni som företag eller organisation bli en partner eller sponsor till oss är ni varmt välkomna.

Kontaktperson:
Ulrika Hermansson, verksamhetsutvecklare i Region Mitt
Telefon: 0733-22 53 93 E-post: ulrika.hermansson@friluftsframjandet.se

Följ projektet på Facebook! Let's Get Out - Mångkulturella unga ledare

Inslag från Ledarveckan

Se en kort intervju och läs lite om våra ungdomar i projektet - med Carl Hård Af Segerstad, Hanna Sunnegård, Jörg Bassek och våra härliga ungdomar.

Läs mer