Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skidskola barn

Här hittar du allmän information om skid- och snowboardskolan som kan vara bra att ha koll på inför skidskolan.

För att delta i Friluftsfrämjandets skid- och snowboardskola krävs ett medlemskap i Friluftsfrämjandet. Det skaffas enklast här! Vi stämmer av före skidskolan börjar att alla verkligen är medlemmar. Detta är för att vår försäkring skall gälla om en olycka inträffar.

Efter att du bokat din plats i skidskolan så betalar du skidskolan på plats i backen med ditt betalkort efter att du lämnat ditt barn vid skidläraren. Länk till anmälan kommer att publiceras på den här sidan i månadsskiftet nov-dec 2018.

Första dagen är det bra om ni kommer till Källviksbacken ca 20 minuter innan lektionen börjar så att ni hinner sätta på pjäxor och utrustning i lugn och ro, presentera er för skidläraren och lämna av. Se också till att ert barn har varit på toaletten innan och är mätt och belåten.    

Barnet måste fylla 5 (fem) år under 2018 för att få delta i skid- och snowboardskolan. Dvs född 2013 eller tidigare.

Om det är kallare än -18 grader genomförs inte skidkskolan den dagen. Är du osäker på temperaturen, så kommer vi att publicera det här. Se till att klä ert barn efter väder. 

Det är också bra om ni har provat så barnets for passar i pjäxan att pjäxan passar i skidorna dagarna innan skidkskolan startar. Om något inte passar, rekommenderar vi att ni uppsöker en sportbutik. Våra skidlärare varken får eller har tid att hjälpa till med inställningar på skidskoledagarna.

Alla grupper är på totalt 5 timmar. Två tillfällen á 1h 45 min på helgen (lör 27/1, sön 28/1) och 1 tillfälle på 1h 30 min på torsdagen veckan efter (1:a jan). Skidpass ingår när ni bokar plats i skidskolan. 

Ni som föräldrar kanske också skulle vilja prova att åka skidor eller snowboard? Vi erbjuder i vinter ett specielpris för föräldrar med barn i skidskolan. Antingen som privatlektion eller som grupplektion! Mer info hittar ni här.

Infokväll nya ledare!

Den 26 november klockan 18-20 håller Friluftsfrämjandet i Falun en informationskväll för dig som vill veta hur det är att jobba som skidlärare och hur du genom Friluftsfrämjandet kan utbilda dig. Under kvällen kommer också en föreläsning att hållas och fika att serveras:) Är du intresserad och över 14 år? Anmäl dig till: snoledarefalun@gmail.com