Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Under denna flik hittar du det som är aktuellt i regionen just nu.

Programmet för Ledarveckan sommaren 2017

Vilket smörgåsbord av aktiviteter: Familjeövernattning i tält på Nipfjället, Qigong, Prova på Downhill, Skogsjam. Spana in programmet för Ledarveckan på Idre Fjäll, vecka 27.


Vill du leda äventyr för barn tillsammans med Skogsmulle?

Utbildningen "Skogsmulle och skogens värld, Skogsmulle, Skogsknytte och Skogsknopp" kommer att gå av stapeln den 8-10 september i Sundsvall." Detta är utbildningen för dig som vill bli ledare  ut i skog och natur, för barn i åldrarna två till sju år.


Vill du leda barn på vildmarksäventyr?

Utbildningen "Vildmarksäventyr, Strövare och Frilufsare" är för dig som vill bli ledare för lite större barn, från sju år och uppåt. Nu har vi spikat datumen utbildningen som omfattar tre dagar inklusive en övernattning ute: den 19 samt den 26-27 augusti. Platsen är Falun.


Från islossning till isläggning

I ett drömscenario tillbringar Anders Hedlund han all tid, från islossning till isläggning, i stugan på Agön. Men Anders gör mer än att vara på sommarstället. Han har exempelvis varit aktiv sedan 1980-talet i Friluftsfrämjande och är idag en av ledamöterna i regionstyrelsen för Region Mitt.


Startskottet har gått: anmälan är öppen till Ledarveckan

Ses vi på fjället i sommar?! Nu är anmälan öppen till sommarens ledarvecka på Idre fjäll. Ledarveckan är till för ledare i Friluftsfrämjandet och deras familjer! Det blir en vecka fylld med aktiviteter, fortbildningar och utbildningar som förhoppningsvis ger mersmak och påfylld inspiration


Friluftsfrämjandet har fått 3,1 miljoner kronor från Arvsfonden

APRIL Frilufsfrämjandet Region Mitt får genom Arvsfonden möjlighet att genomföra det treåriga projektet Let’s get out – Mångkulturella unga ledare.


Regionstyrelsen 2017 med fokus på grenar, utbildning, projekt, m.m.

APRIL Jörg, Christer, André, Anneli, Marina, Hans och Anders - här är nya styrelsen. Men vad ska Region Mitt göra 2017? Och hur kommer man i kontakt med regionstyrelsen?


Tack till alla deltagare på regionstämman i Hallstahammar

17-04-10 Lördagen den 8 april var det dags för regionstämma i Hallstahammar. Tack alla deltagare som var med och gjorde dagen till en sådan härlig mötesdag. Här kan du ta del av bilder från träffen.


Lilla Årefjällsloppet - barnens eget skidlopp

17-03-20 Välkommen till en familjefest och härlig upplevelse i Edsådalen, lördagen den 25 mars. Här får de minsta barnen möjligheten att prova på längdskidåkning under enkla och roliga former.


Flera lokalavdelningar hade tillväxt 2016

17-02-20 Förra året var andra medlemsåret i rad som Friluftsfrämjandet växte. På nationell nivå tillkom 4 900 nya medlemmar 2016 vilket motsvarar en ökning med 5,8 procent. Trenden med ökat medlemsantal märks i hela landet - men några av Friluftsfrämjandets lokalavdelningar sticker ut lite extra.

Visa ytterligare 10 sidor