Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skid- och snowboardinstruktör!

Gillar du att åka skidor eller snowboard och vill utveckla dig själv, bli då ledare och sök vår instruktörsutbildning

Vi är ca 40 stycken skid- och snowboardinstruktörer i Uppsala i åldrarna 17 – 65 år, som alla jobbar ideellt på fritiden. Just nu söker vi ett antal personer som brinner för utförsåkning! Du behöver inte vara ett "proffs" utan vi söker dig som verkligen gillar att åka utför. Du gillar vintern, tycker om att vara ute i såväl minus 20 grader som i vårsolen. Det är inte hur du åker idag utan att du vill lära dig mer. Du vill utvecklas och vara med socialt i ett gäng som tycker att utförsåkning är lika kul som du. Vi söker dig som åker med familjen eller kompisar, som åker i den svenska fjällen eller gjort någon resa till alperna, du som innan dina barn föddes åkte skidor med vänner eller du som vill återuppta skidåkningen/snowboard-åkningen efter att du har gjort några års uppehåll. Ja – det vill säga någon som oss. Däremot bör du vara en van utförsåkare och känna dig ganska trygg i din åkning.

Friluftsfrämjandet arrangerar en av Sveriges bästa skid- och snowboardutbildning och utbildningen sker både i hemmabacken och i svenska fjällen. Som instruktör hos oss erbjuder vi dig utbildning i ledarskap och utförsåkningens metodik samt att du får möjligheten att succesivt utveckla din egenpersonliga åkstil, oavsett på vilken nivå du är idag. Det olika utbildningsstegen varvas med praktik i Uppsalas skidskola. Att utbilda sig till en fullfjädrad instruktör och ledare hos oss är inte en kvick fix, utan en process under några år som vi med fördel ser att du kommer bedriva tillsammans med oss under de kommande 2-5 åren.

För att fungera hos oss ska du vara beredd att ta ansvar och vara en inspirationskälla både för våra deltagare och inom ledarteamet. Genom ditt engagemang, din glädje och dina nya kunskaper ska du kunna lära ut skid- och snowboardåkning till barn, ungdomar och vuxna. Du förväntas att kunna prioritera att inget annat åtagande förhindrar dig att vara instruktör under den intensivaste perioden, januari – mars, mestadels på helgerna, med uppehåll för sportlovet, v7+ v8.

Tycker du att detta är en bra start på din dröm och du känner att du vill vara en av oss, är du varmt välkommen att söka till oss. Det första steget är att du kommer att bli kallad till ett möte i september. Därefter om du blir antagen, kommer du att gå en 3-dagars introduktions kurs i december, därefter erbjuder vi dig praktik i Uppsalas skid- och snowboardskola.

Gör så här för att söka och skicka in din ansökan senast den 5 september 2016:

1 Länk till INTRESSEANMÄLAN

2 Skriv ett personligt brev, max 1- A4 sida + bifoga ett nytaget foto av dig.

Skicka till 1985fredrikandersson@gmail.com (ämne: instruktör 2016/2017) Här kan du beskriva lite mer vem du är och varför du vill bli instruktör och vad du gör de kommande 2-5 år. OBS, du behöver inte skicka något CV!