Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vandra på tisdagar

Den 28:e Mars drar vårsäsongen igång.  Aktuella vandringar och preliminärt vandringsschema för resten av säsongen hittar du lite längre ner på denna sida.


 

       Säsongen första Tisdagsvandring är nära....

Tisdag den 28:e Mars gör vi en strandnära vandring på norra Lidingö   ca.18 km.
 
     Samling vid Ropsten där vi tar buss 204 kl. 09:09 till bhp Lidingövallen med ankomst kl. 09:18.
 
Två raster. Slutmål bhp Kvarnen.
      Välkommen hälsar Kenneth Abbt

 

 

Preliminär lista för våra Tisdagsvandringar under 2017 som är ca 15-20 km.

Datum    Ledare            Prel. område        
04 -april    Ulla                Norrviken  Törnskogen  
11  "           Berit              Järvafältet        
18  "           Barbro          Ågesta    
25  "           Rolf               -- område inte fastställt --

02-maj     Kristina     Flemmingsbergsskogen        
9    "    Margita          Bogesund        
16  "    Rolf                -- område inte fastställt --
23  "    Allan              -- område inte fastställt --
30  "    Berit              Roslagen        

06-juni............Nationaldagen 

13-juni    Kristina    Tyresta
17  "        Allan     Gemensam avslutning  Runmarö    

29-augusti         Allan    -- område inte fastställt --
05-september   Rolf      -- område inte fastställt --
12  "                    Margita   Märsta    
19  "                    Barbro   -- område inte fastställt --
26  "                    Berit      Södertörn            

03-oktober     Kristina    -- område inte fastställt --
10  "    Rolf    -- område inte fastställt --
17  "    Kenneth    -- område inte fastställt --
24  "    Ulla    Sollentuna    
31  "    Berit     Tyresta        

07-november    Allan     -- område inte fastställt --
14  "     Kenneth    -- område inte fastställt --
25  "     Allan ..............Gemensam avslutning  Siggesta Gård    

Tisdagsvandringen den  15:e nov 2016 under ledning av Rolf Rosenblüth...

Vi var sex tappra själar varav två män som vandrade iväg från Tyresö pilgrimscenter kvart över nio för att först gå Kristinavandringen. I terrängen var det mycket snö så där önskade man inte gå. Våran pilgrimsled gick mest på plogade vägar och skogsvägar som tur var. Vi tog en rakare väg mot Nyfors eftersom den markerade leden inte begagnats av många och skulle vara svårgången. Vid Rundmar fick vi vandra i en våt upptrampad snöstig till Nyfors. En strömstare syntes en kort stund. Klockan 11.30 var vi vid Alby friluftsgårds raststuga som var nyrenoverad, varm och skön. Trettio minuter rast blev det. Därefter ytterligare plogade vägar. Vid Fatburen blev det åter att gå upptrampad snöstig. Klockan 12.55, efter tretton km, var vi på fiket i Tyresö pilgrimscenter där vi frossade på hembakt och kaffe. Klockan 13.15 fortsatte vi mot Tyresö strandängar längs Erstaviken till bussen som går 14.16. Vandringen avslutades strax efter två och bussen tog oss hemåt. Vädret under vandringen var mestadels uppehåll men någon gång använde vi paraply mot lätt duggregn.


Så här gick det Tisdagen den 8 november var vi sju personer (2 män och 5 kvinnor) som gick från Segersäng till Tungelsta. Sträckan blev ca 16 km och tog 5 timmar att tillryggalägga. Vi gick mestadels på småvägar, vädret var behagligt med någon minusgrad och lätt snöfall som inte hindrade vår färd. Första rast intogs i ett rött hus med vita knutar som plötsligt dök upp i Hemfosa lagom till lunch. Andra rast intog de som ville på pendeltåget, medan vi färdades åter mot huvudstaden.
       Hälsar  Berit

 

 ...det blev en förskräcklign tisdags-vandring i regnet...

Det regnade, men 8 tappra vandrare (6 kvinnor och 2 män) mötte upp vid Huddinge station den första morgonen i november. Nu skulle Flemmingsbergsskogen utforskas och slutmålet vara den lilla Kärrsjön söder om Gladö Kvarn.  Flemmingsbergsskogen är vidsträckt och vild och unik i sitt slag med många rödlistade arter. Vandringsledaren hade vid rekognosceringens stött på en mykolog som visat runt i de vildare höglänta delarna av skogen och som berättat om alla de sällsynta svampar som där växte. (Då sken solen!).  Dit ville vandringsledaren också föra den lilla truppen. Vi lämnade således Sörmlandsleden och steg upp på de vackra hällmarkerna och begrundade de gamla tallarna och kärren och sumpskogen. Lätt att gå vilse hade det stått i boken och mycket riktigt, ledaren blev osäker och det blev en del virrande innan vi till slut fann Gladö kvarn. I några uttjänta busskurer mitt i ett vägbygge (mysfaktor 0) intog vi vår lunch alltmedan regnet smattrade mot de läckande taken. Nu fick det vara nog! Genom regn och blåst tog vi oss till närmaste busshållplats, genomblöta och frusna. Usch! Men det må dock sägas om dessa vandrare – aldrig klaga de. Vi bestämde att vi tillryggagt 14 kilometer under 5 timmar.       / Kristina Dahlqvist

 

  tisdagsvandringen den 25:e oktober  ...så här gick det....

VANDRING TILL KORSHAMNS NATURRESERVAT MED JÄTTEGRYTOR
    Åtta personer varav fem kvinnor mötte upp i ett regnigt väder, för vandringen till Korshamns naturreservat med alla sina jättegrytor.

Vandringen leddes av Rolf med assistanas av inlånade exvandringsledaren Percy Westberg från Stockholms Vandrareförening som också bestämde vägvalen.
  Vi startade vandringen 9.30 från Tavastbodavägen på Fågelbrolandet. Regnet var i början mycket beskedligt. Vid elvatiden var vi vid Sågträsk där solen anades och det blev lite uppehåll. Det var en utmärkt rastplats,Regnet började efter fem minuter igen. Efter en knapp halvtimmes rast gick vi vidare och var snart vid en skylt en km till naturreservatet. Strax efter tolv var vi vid jättegrytorna på Malmaön.
  Den största grytan är sex meter bred. Vi gick runt i området med grytorna. På grund av regnet fick man vara väldigt försiktig och avstå från vissa halkiga vägval. Återvägen gick längs delvis asfaltväg.
 Andra rasten tog vi strax efter två vid en badplats strax före vindbron. Nu regnade det betydligt mer. Vi vandrade förbi golfbanan vid Fågelbro där vi tog bussen kl 15.21. Då hade vi gått cirka 18 km på ca sex timmar.

--------------------------------------------------------------------------

Lite härlig återkoppling inför kommande vandringar: På tisdagsvandringen den 20:e september var vi 14 personer (9 kvinnor, 5 män) och vi gick 17km på ca 6h. Solen sken och det var lagom varmt. Vi fick fina vyer över Hallsfjärden och i en vik låg ett antal sångsvanar.

--------------------------------------------------------------------------

Lite mera återkoppling från vandringen tisdag den  27 september: Detta gäller vandring i Tyresö och Tyresta som vi gjorde tisdag den 27 september,
     Bussen från Gullmarsplan tar oss - 8 kvinnor och 3 män och fem nationaliteter - till Tyresö kyrka. Solen skiner och det är varmt precis som det varit den senaste månaden. Vi tänker oss att som en första etapp att ta oss ut till Kalvnäset och påbörjar därför klättringen upp genom urskogen till högre höjder. Så småningom kommer vi ner till en vandringsled utefter Kalvfjärden, vi rundar Kalvnäset och kommer in i bebyggda trakter vid Bergholm. Vi lämnar halvön via en liten bro och tar oss via åkrar och ängar in i Tyrestareservatet där vi rastar vid den vackra Långsjön. Vi följer vandringsleden mot Tyresta by, stretar oss genom brandområdet, och rastar en sista gång vid Bylsjön. Vid Tyresta by hinner vi med en runda genom Naturrum innan vi tar bussen hem.   /Kristina D.

--------------------------------------------------------------------------

...återkoppling från vandringen tisdag den  10 Oktober: Ledare var Rolf Rosenblüth som styrde vandringen från Bålsta via Häggeby kyrka och Slottskogen till Skokloster. Deltog gjorde 9 damer och 4 herrar. Det blev tillslut en 24 km lång vandring som tog oss ca 7 timmar.
Vädret var mestadels mulet och hemfärden startade vi staxt efter 16.15.
Noterbart är också att en del av resan gick med UL-buss som kostade 20kr/person.

    Bildresultat för sol inga fler Tisdagsvandringar 2016

  • Tack för denna säsong och väl mött till våren...
bjorno_123.JPG