Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Barnskridsko

Välkommen till Skrinna i Märsta-Sigtuna


Övning på ett roligt sätt
Stanna. Svänga. Vända. Backa! Och ramla, förstås. Det är mycket som är nytt när man för första gången provar lyckan på is. Och lyckan kommer, men med övning.
Att åka skridskor är lätt, när man kan det. Då blir det roligt också. I Friluftsfrämjandets skridskoskola får barnen lära sig grunderna som gör skridskoåkningen just så rolig som den kan vara.

Att åka skridskor handlar dels om balans och teknik. Men också om styrka i ben, fötter och vrister. Allt det här behöver man få öva på. Och innan man har övat klart kan det vara lite knepigt, och göra lite ont. Att få öva tillsammans med kompisar, och ledare som ger tips och trix, det gör de första vurporna lite lättare att leva med.

Vi erbjuder nybörjar- och fortsättningskurser.

Terminen 2016/2017

Vi börjar lördag 26 november och terminen omfattar 8 träffar totalt.

26/11, 3/12, 10/12, 17/12, 7/1, 14/1, 21/1 och 28/1.

Skridskoskolan är öppen för barn som fyllt 5 år.

Vi erbjuder fortsättningskurs för de barn som tidigare deltagit i vår skridskoskola. Fortsättningsgruppen har istid 800-845. För övriga erbjuder vi nybörjarkurs 900-945.

Deltagaravgift per termin är 400 kr. Barnet ska också vara medlem i Friluftsfrämjandet, det kostar 100 kr.

Familjemedlemskap för samtliga på samma adress: 520 kr/år. Medlemsåret i Friluftsfrämjandet är från 1 oktober till 30 september.

För anmälan: maila barnets för- och efternamn, personnummer (6 första) och bostadsadress till hakankleiner@telia.com. Som bekräftelse får du  ett välkomstbrev med mer information, bla med betalningsinstruktion.

Välkomna till en härlig vinter på is tillsammans med oss!