Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuella aktiviteter

Här följer information om ett urval av Lidingös aktuella aktiviteter:

Klicka för att hämta vårt senaste programblad.

 

Vandring på Bogesundslandet 29 oktober

Vi träffas i Ropsten vid kajen senast kl 08:45 nedanför Shellmacken för att med m/s Ballerina kl 09:00 ta oss till Frösvik på Bogesundslandet. Vi vandrar minst 10 km i det vackra skogs- och kulturlandskapet. Hem åker vi antingen med samma båt eller med buss. Detta är en heldagsutflykt. Vi vandrar i ett normalt vandringstempo och du bör ha god kondition, men vi kommer att göra ganska många pauser så ta med fika till minst en fikapaus och lunch för lunchrast. Bra vandringsskor/kängor rekommenderas och kläder efter rådande väderlek denna sista dag med sommartid.

Anmälan: http://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/vandring/vandring/vandring-pa-bogesundslandet-29-oktober/

Icke-medlemmar mejlar anmälan.

Kostnad: 50 kr för medlemmar och 80 kr för icke-medlemmar

Utöver detta tillkommer båtresa (60 kr enkel, 40 kr reducerad biljett. SL reskassa kan användas, men inte periodbiljett). Troligen åker vi tillbaks med båten, men vid ev bussresa är det med SL buss.

Ledare: Per Larsén, per.larsen181@gmail.com och Karin Stridh

 

Tisdagsvandringar för vardagslediga

Tisdagar kl. 10.00 samlas vi vid Lidingöloppsmonumentet på Grönsta gärde. Höstsäsongen börjar 6 september och slutar 1 november. Vi vandrar i Grönstaskogen, eller Trollskogen som vi vill kalla den, och är ute omkring 2 timmar. Lätt vandring omkring 4 km, och en rast på vägen när vi sätter i oss medhavd matsäck.

Ingen förhandsanmälan, och vi går i alla väder. Gratis för medlemmar, även pröva på.

Ansvarig ledare: Siw Linde 073 984 89 53. Ledare är vanligen Siw och Magnus Linde, men ibland får någon annan rycka in.

Information om ändringar meddelas på telefon 767 39 07.

 

Stavgång för kropp och själ

Onsdagar under vår och höst med start från Lidingövallen, huvudentrén, kl. 10.00. Höstsäsongen börjar 7 september och håller på till 30 november. Vi går i lugn takt, som dock kan variera mellan deltagarna i gruppen, utmed Kyrkvikens norra strand till Hustegaholm, där vi tar av norrut över Elfviksvägen. Alternativt går vi ut till Hustegaholm. Rast med medhavt förmiddagskaffe eller vad man föredrar. Därefter åter samma väg till Lidingövallen. Totalt ca 5 km. Hela turen tar omkring 2 timmar. Egna stavar medföres och så något till fikarasten.

Ingen anmälan krävs. Gratis för medlemmar, även pröva på.

Ansvarig ledare: Magnus Linde 073 999 71 13. Ledare är vanligen Siw och Magnus Linde, men då de är förhindrade rycker Gudrun och Hasse in.