Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Färdrapporter

... från innevarande säsong

Foton från olika turer hittar du på vårt bildgalleri. Somliga ledare väljer att publicera färdrapporterSkridskonätet.

Det blev en bra skridskosäsong 2015-2016; 23/11 till 24/3 = 4 månader. Fullständig resumé finns på undersidan Historik.

  • Tre turer i Skärgård: Gälnan, Blidösund/Svartlöga, Nynäshamn.
  • Ovanlig åkning: Norra Uppland med snöfria isar på Vendelsjön, Dannemorasjön, Tegelsmorasjön, Gimo damm inklusive Flororna.
  • Sevärd åkning: Visnaren och Marvikarna
  • Stora Mälaren: Ekolsundsviken-Norra Björken 18 delt, Kalmarviken-Norra Björken-Torsviviken 12 delt.
  • Östra Mälarfjärdar: Ullfjärdarna/Varpsund,Oxen,Gorran,Lårstaviken,Krusenberg. Södra Ekoln och även Ekoln runt. Skofjärden. Sigtunafjärden/Skarven.
  • Upplandssjöar: Edasjöar, Järlåsasjöar, Valloxen, Erken, Gisslaren, Vällen, Rimbo-Långsjö

Vi ses nästa säsong hälsar Estelle & Palle

2016-03-19 Erken
Efter en kall natt följde lördagen med lite kall nordvästlig vind och en molnslöja för solen. Det resulterade i hård isyta och stabil is under hela turen, knak/fras ljud bara på något enstaka ställa. Dock öppen i alla sund och grund och en del råkar. Vi var fem deltagare som startade vid Kristineholm 08.20 och körde först längst sjöns södra strand. Här småbulig, delvis lite besvärlig yta, men efter nån mil mestadels slät, hård yta. En kort landpromenad för att undvika en råk, gav oss möjlighet att åka även på viken vid Svanberga där första fikarasten intogs i den trevliga vikinga byn. Därefter åkning på fin slät yta längs sjöns östra och norra strand. Avslutning runt ön Södergarn med en andra fika rast på en slät klipp i östra kanten av ön, då en mink gjorde oss sällskap en stund. Vårkänsla i luften med fågelkvitter, svan, gäss och änder i luften. Vi lämnade isen vid 13.10 efter 45 åkta km.
Väderleksrapporten för den kommande veckan spår plusgrader och isarna har redan vårig karaktär. Jag räknar där med att detta var säsongens sista utlysta tur och tackar alla ledare och deltagare för en utomordentligt trevlig säsong.
Estelle

2016-03-17 Rimbo-Långsjö
Sjungande svan, sol och sidenmatt is på Rimbo-Långsjö. Först södra sidan med skugga, sedan även längs norra sidan med sidenmatt stöpis. JÖ, SM & TT. Sträcka: 24 km. Tid på isen: 7.00 - 9.20. Tidig start och avslut för att undvika ytmjukhet och därefter osäker våris. mvh Palle

2016-03-13 Ekoln runt med kanelbullar av Gräna Jungfrun på Koffsan
Start 08:10 vid Haknäs brygga för JÖ & PA; åktid 15 min med bil från Knivsta. Passerade Krusenberg och Pinkan. Råk vid Skallan passerades över näset bakom "betonghuset" och ut på Moraviken. Nedanför Morga hage ny råk vid Gåsen gav kort promenad. Fin medvind upp till Fyrisåns mynning och Flottsunds fyr. Sedan parallellt med ådraget till Skarholmen och in på Vårdsätravikens mycket fina plogade bana med dagens bästa is. Söderut efter Ekolns stränder med hyfsat lä utanför banan. Nästa råk passerades på den lilla "råkbron" på banan. En råk syd Dalbyviken lyckades vi passera på isen. Vid Löjhällen slutade en annan råk i en trixig brygga som gav ett fotplurr. Här och var en del nyfrusna men bäriga partier en bit ut från land. Rast med kanelbullar vid Koffsan ("liderlig kvinna" enligt nätet). Ett annat namn på ön är Gräna Jungfrun från år 1860. Nu var klockan 10.30 och rädsla för ytmjukhet gjorde att vi drog rakt mot Skolandet där det var omväxlande ytmjukt och bättre is. Råken vid Norsholmen passerades på isen, som därefter blev riktigt bra. Mycket öppet vid Stavsund. Ankomst Haknäs 11:10 efter 32 km. Temperatur under natten ca -4 och stigande till +3. Åkbart till Väl åkbart utanför banorna. Vårdsätravikens bana superb. Om detta är avslutning på säsongen får vi se. Mycket åkbar is finns kvar och ingen landlöshet ännu.
mvh Jan & Palle.

2016-03-12 Oxen och Gorran när de är som bäst
En och annan skulle kanske säga en magisk morgon men vacker var den hur som helst. Vi tog oss lätt fram på en litet yt-spröd is, som frasade "gott" under skenorna samtidigt ackompanjerades vi av ett dovt ismuller. Då är det vår. Totalt var vi 10, som i två grupper i det lätta föret gled fram i god fart och hann avverka flera mil innan ytmjukheten ökade vid middagstid. En rejäl lunchpaus i den värmande solen satt "inte fel" Säg inte annat, än att mars är en fantastisk skridskomånad om vädergudarna är med oss. Litet varma och röda i ansiktet lämnade vi isen ca 12.30.
Sune

2016-03-10 Sånkan-Varpsund-Wik-Koffsan
Samling 07.30. Start 08.00. Först över till västra sidan varvid Månskär och Friberg passerades (röda plastduvor infrusna i isen!). Bra is på den sidan. Gick över vägbanken vid Biskops Arnö. Lätt motvind till Ryssviken som hade väl åkbar is. Sedan medvind tillbaka, varvid vi höll ganska mitt i för att hitta de bästa mörkare partierna. Denna dag undveks de ljusare med lite snöfras. Ståndsmässig rast vid Lugnets brygga på östra sidan. Vände mot Månskär igen och kom till dagens bästa is runt Sjö slott (väl åkbar). Vidare norrut in i Lårstaviken till Wik (åkbar-väl åkbar). Rast 2 vid Koffsan och under den kom solen fram så vi avslutade rasten för att slippa ytmjukhet. Passerade Arnö huvud och inre Gorran med hyfsad is. Två råkar vid Sånkaskaten passerades mellan dem. Inte speciellt ytmjukt vid avslut kl 12:25. Draglok Jan, samt Sune, Torbjörn och Palle A. Sträcka 47-49 km. En härlig tur utan andra skridskoåkare synliga. Koffsan kan också heta Gräna Jungfrun se färdrapport 58727 9/3 av Hjertson.
/Palle

Bild: Vy från Sånka till Sjöö Slott

Bild: Gorran

2016-03-06 Sigtunafjärden och Skarven
Det är gråmulet men inte särskilt kallt vid starten vid 9-tiden på isen utanför Strandpromenaden i Sigtuna.Temperaturen ligger vid nollan och vinden är svag och kommer från en ostlig riktning. Nattens ringa kyla har trots allt lyckas göra stöpisytan bärig och hård på de områden som torkat upp. Dessa områden lyser vitt och ej bäriga partier är gråfärgade.Först provar vi, med lyckat resultat att åka på den plogade banan, men eftersom den håller sig alltför långt från land undersöker vi, och även det med lyckat resultat, om det går bra att åka utanför banan. Buligheten är naturligtvis något mer uttalad utanför än på banan men det kompenseras mer än väl av att vi nu kan åka strandnära. Under vår färd söderut mot Kairo i Harvaviken åker vi in i och ut ur alla vikar längs stränderna i öster. Strax före kl.11 är vi framme vid en rastplats vid Harvavikens norra strand där vi intar vår lunch i lä men tyvärr ej i solsken. Återfärden mot Sigtuna går längs Skarvens och Sigtunafjärdens västra stränder. Vår andra matpaus tar vi längst inne i Negelstenaviken, som ligger rakt söder om Sigtuna hamn. Vid halvtvåtiden är vi tillbaka vid bilarna efter drygt 4 mils åkning på isar som var väsentligt bättre än förväntat.
Estelle och Jan

Bild: Steninge Slott

2016-02-28 Nynäshamn
Dagens tyvärr sent utlysta tur samlade 5 deltagare. Med start från Nickstabadet i Nynäshamn kl 9:30 vidtog en vidunderlig skridskotur. De första ca 2 km bjöd på lite knagglig vristpåfrestande stöpis, men därefter var det mestadels alldeles utmärkt hård och jämn stöpis. Strandnära åkning längs den branta, bulliga Nynässvikens västra strand. Kort promenad förbi Dragets Kanal (det finns en stig på sydsidan). Fortsatt sydlig kurs till öppet vatten, lunch med Landsorts fyr och lotsutkik i avlägset blickfång. Fick tips om njutbar promenad längs Järflottas södra strand. Efter ett djärvt beslut av ledaren, men med tillåtelse av deltagarna, övergavs planerna att dra in i Rassviken till förmån för promenad i tallmo och på sandstrand utmed Järflotta landet. Här flödade solen värmande medan ett lätt vågskvalp vaggade våra öron och blicken vilade på obruten havshorisont (åtminstone delvis obruten, ett och annat kalspolat skär fägnade faktiskt blickfånget). Nystart i Nynäsvikens sydligaste del följdes av härlig medvindsåkning lite hit och dit mot Nickstabadet som anlöptes av ett solbränt gäng ca kl 14. Då hade även vår senaste ledare Peter i fostrande syfte tvingats ut på kvidande nyis. Vi lär ha åkt ca 33 km, men vem bryr sig om avverkade kilometrar en sådan här toppendag.
Kolla mejlen ofta i dessa tider hälsar dagens rapportör Torbjörn

2016-02-13 Sörmlands pärla - Marvikarna
Vi var 9 st. tämligen morgonpigga åkare, som strax före kl. 10 skrinnade söderut på Visnarens lätt snöpudrade is med siktet inställt på Marvikarna och Klämmingen. Solen sken från en klarblå himmel och motvinden var inledningsvis inte alls besvärande. Efterhand ökade dock sydvinden onödigt mycket. Bortsett från motvinden var vårt enda egentliga problem den ibland besvärande landlösheten, som gjorde att vi fick använda mycket tid för att hitta en säker väg upp på land och sedan en säker väg ut på nästa is. Dessbättre minskade problemen med landlösheten under dagen trots att temperaturen endast var några få grader under noll.
Förutom medvinden på återvägen, den vita gnistrande snöytan, de branta klippstränderna, solen som aldrig gick i moln förgylldes vår dag av en strömstare och av bekanta ansikten från Östhammars Skrinnare.
Jan Örberg

2016-02-05 Krusenbeg-Skofjärden-Bondkroken-(Lårstaviken): Pinkan i syd & nord
Efter en kall natt nedåt -4 i Knivsta och en solig morgon samlades 9 åksugna vid Ängby Park för Lystur före mulet och mildväder i helgen. Vi startade rakt söderut vid båtbryggorna i Krusenberg. Solen sken rakt i facet så solglasögon var bra att ha. På omväxlande slät eller något knottrig is passerade vi snabbt Skokloster och rundade Bondkroken. Tvärning tvärs över när vi skymtade det öppna vattnet i Erikssund. Funderade en stund på hur det skulle gå med klimatförändring och Vikingarännet. Nåväl, tog oss nu i viss motvind norrut längs östra sidan av Bondkroken och in bakom Holmens stugområde. Palle stannade före Killingeön och fotade "Pinkan syd" innan gemensam rast på Killingeön på södra Skofjärden, i en varm sluttning på granstubbar och solen i ansiktet med utsikt över den islagda fjärden. Kan man ha det bättre - nej!
Nu var den snabba gruppen (Jan, Gunnar, Peter G Jr & Staffan C) sugna på lite mera fart och drog iväg strikt längs södra och norra delen av Skofjärden, via Stavsund och Skolandet (södra Ekoln) till Viks slott (se deras färdspår). På återvägen i den fina medvinden mitt på flaket kan man avläsa en tvär gir söderut till Norsholmen orsakat av öppet vatten och råkar. Dem provade också området runt Flässjan känt för öppet vatten. Sträckan blev 61 km.
Den andra gruppen (Cathrin, Per L, Bo F, Sune & Palle) åkte i lugnare tempo utefter östra Skofjärden under beskådande av alla vackra hus med vattencirkulation runt bryggorna. Stavsund passerades tryggt på östra sidan. Innan ankomst till Krusenberg passade Palle på att fota "Pinkan nord" just utanför Krusenbergs representationsbrygga. Sträckan blev 32 km. mvh Palle

Bild. Kort paus vid Torsborg för Cathrin Stock, Per L, Bo F och Sune M.

2016-01-31 Varpsund till Krusenberg
Lättåkt och medvind från Varpsund till Krusenberg. Samling 9.00 för bil till Varpsund och skridsko: Ryssviken-Biskops Arnö-Knuts holme-rast vid klippan mitt emot Friberg-Månskär-Sjö slott-St Norrholmen-Lårstaviken-Sadelmakarholmen-Vik slott-rast nära Björk-Koffsan (öppnor syd därom)-Norsholmen-Hatet med svan som väste ilsket åt fotografen-Krusenberg. Mycket lättåkta isar. Några öppnor mellan Friberg och Sjö, samt nära Sundby i yttre Lårstaviken. Inga råkar påträffades där vi åkte. Deltagare: Ledare Sune, Kerstin, Torbjörn, Palle, Bosse, Peter & Kristina, Astrid, Staffan. Sträcka 41 km. mvh Palle

2016-01-30 Valloxen
FF Knivsta på Valloxen. Start 9:00 från Särstabadet i fin medvind. Lång och trasslig promenad på norra sidan under bron. Fin medvind och is ända till Kvallsta där motvinden tog vid. Rast i lä i Storängsviken nära Ledinge. Ut och in i vikarna för att få lä och sedan 100 m promenad under brons södra landfäste. In till Noorsån och åter till badet 11:45. SV vind 6-10 m/s, lite sol och 3-5 grader varmt. Stormen Tor hade försämrat isen speciellt under bron. Mycket landlöst. Ytmjukt här och var. Ledare Sune & Bosse. Övriga: Estelle, Kerstin Saveros, Hans & Palle. Sträcka 17 km. mvh Palle

2016-01-23 Norra Björkfjärden
Vi startade 09:40 från badet Kalmarviken, Bålsta. Gruppen med 12 personer höll ihop ända till efter rast nr 2. Färden gick först söderut i motig motvind och med frostrosor. Blankis vid vackra klippor, överfart med sidvind via Västra Högholmen och Gåsholmarna till Härjarö land & udd för rast 1. Sedan in i den sällan befarna Torsviviken med bra fart på härlig blankis. Testade Ytterholmen men vände just innan vi kunde se fyren. Tidsbrist! Härlig medvindsåkning utmed Härjarölandet upp till rast 2 vid Ekbommens skär. Den något snabbare gruppen med 7 personer tog en extra sväng in i Ekolsundsviken, vilket gav 60 åkta km för dem.
Gruppen med tidsbrist stannade för fotografering av fyren "I stället för Sparin" just före inloppet till Kalmarviken (V Svalgarn). Öster därom fanns en del råkar svåra att passera. Fin is in till bilarna kl 15.00. Åksträcka 53 km vilket vi fem var mycket nöjda med. Bilden visar Norra Björkfjärden nära Gåsholmarna. Nu har snö täckte de fina isarna. Åtminstone tillfälligt...
Estelle, Janne & Palle

2016-01-21 Rektur Svartlöga
Hej alla Skridskovänner! Den ihållande kylan har resulterat i fantastiska isar på många håll, både söt och saltisar. Som en följd har många turer gjorts av olika föreningar och privatpersoner. Men det kan inte nog understrykas hur viktigt det är med rätt utrustning, kunskap och sällskap! Åk inte på okända isar om ni inte är minst tre skrinnare!!!
Främjandets organiserade turer ger dig möjlighet att komma ut på nya spännande områden i gott sällskap och med kunniga ledare. Valloxens och Fjällnoras banor rapporteras​ nu plogade liksom sträckan Skarholmen-Hammarskog. Dessutom plogas delar av Vikingarännets bana. Träna och njut där så du sedan kan hänga med på våra turer.
I torsdags gjordes ännu en tur av för dagen lediga Knivstaskrinnare. Inspirerade av olika rapporter samt suget efter vita vidder och obruten horisont satsade vi, Janne, Gunnar, Staffan och Hans, på Svartlögafjärden. Start på Blidö. SMHIs hot om snöbyar infriades visserligen men hindrade inte åkningen annat än att isen blev mer svårläst. Under Jannes ledning styrde vi söderut på Blidösund på halvbra is som blev bättre ju längre vi kom. Runt Blidös sydliga uddar fanns tunn is och en del nyfrusna partier liksom några öppnor. Här presenterade sig Svartlögafjärden med strålande scenerier, vita vidder, soldis och lätta snöbyar. På avstånd syntes Svartlöga och längre bort skymtade Rödlöga mot den öppna horisonten. Vi upplevde sedan några härliga timmar på isen men stötte på flera svagare partier manifesterade genom ett plötsligt och oväntat fotbad. Efter en örnobservation och rast i solskenet drog vi ut till Sundaskären. Skrämde en raskande räv och njöt av finisen på östra sidan och återvände sedan samma väg vi kommit. Därefter mot Yxlan och söderut till Själbottna. Även här fanns svagare och öppna partier. Andra rast i norra ankarviken på Östra Själbottna. Nu började tiden lida och vi nödgades återvända för att hinna med färjan och i tid till kvällens ledarmöte. Efter passage V St Korpholmen en sista njutar etapp längst västra Blidösund tillbaka till startpunkten och bilarna. Det blev prick 5 mil på isar av olika beskaffenhet. En härlig dag på isen!
Och kom ihåg: Åk inte på egen hand på okända, svårlästa isar!!!! Hälsningar från torsdagsskrinnarna genom Hans

2016-01-19 Rektur Gälnan
Tre från FF Knivsta åkte ut på skärgårdsis från Ljusterö. Det blev ett varv på 43 km runt Gälnan som fryser ganska tidigt på säsongen. Bästa isen var utmed Lagnölandet, syd Äpplarö och Husarö. Vid Hallonstenarna skymtade vi Svartlöga som inte kunde nås den dagen! En del skravelis fanns det också. Vindbrunnarna var lätta att upptäcka den dagen. Vi såg en örn och två hägrar. Vi som åkte var Torbjörn, Sune och Palle.

2016-01-17 Ekolsundsviken
Det var 18 st som trotsade kylan och var startklara på Ekolsundsvikens is vid Krägga strax före 10.30. Redan från start delade vi upp oss i två grupper efter åkstyrka. Estelle tog hand om den ena gruppen (glidargruppen) och jag själv om den andra. Tyvärr inträffade ett fall i glidargruppen mycket snart efter starten. Fallet ledde till någon form av axelskada varför två personer avbröt turen för att senare uppsöka akuten på Akademiska sjukhuset. I skrivande stund har jag ingen information om resultatet av besöket på akuten. Båda grupperna åkte söderut längs den västra stranden. Isytan innehöll till en början en hel del skravel och det gällde att kryssa fram mellan fläckar med fastfrusen snö. Så småningom förbättrades isytans kvalité markant och vi kunde nu åka på tämligen slät kärnis, vars svarta färg i allmänhet doldes under en matta av mycket vackra rimfrostrosor. Ibland var mattan mycket gles och ibland mycket tät.Efter ca 15 km åkning tog vi lunchpaus i lä och i sol på Hacksta udd, ca 2 km väster om Fagerön. Därefter återvände glidargruppen till Krägga och följde då i stort sett sina egna spår. Den andra gruppen ville gärna hitta iskanten och den hitta des strax norr om Österby udd längs Härjarölandets östra strand. Gruppen visade gott omdöme och valde att vända innan isens bärighet kunde ifrågasättas. Färden tillbaka till Krägga skedde utan missöden och avbröts endast av en kort kaffepaus på Gåsskär. Under hela turen kunde vi glädjas åt att solen sken från en klarblå himmel och att den västliga vinden inte alls var besvärande. Temperaturen var stabil och varierade mellan 10 och 12 minusgrader.
mvh Jan Örberg

2016-01-09 Snöigt och kallt på Sigtunafjärden
Alla åtta startade från Ropsten i västra Sigtuna och åkte norrut tills vi såg Erikssund, vägledda av Jan och Gunnar samt Marcus Didon. Dessa tre fortsatte sedan söderut mot okända mål, medan övriga fem nämligen ledaren Sune + Palle, Torbjörn, Kerstin och den yngre skrinnaren Astrid fortsatte förbi Broholmen där örn sågs, och utefter Sigtunafjärdens västra kant ned till någon km öster om Negelstena. Isen var oväntat lättåkt (4 cm fluffig snö) avbrutet av en del skravel eller sprickor där isen lät höra sig och där snömos blev till is under skridskorna. Udden vid Vallbyvik lät något tunnare. En kylig rast i -11 grader togs vid bordet i Negelstena, en bra rastplats. Sedan återtåg norrut, varvid tre st (SM, TT & Astrid) tog en extra sväng norr om Broholmen. Åter till Ropstens parkering kl 12.35 efter 21 km för den kortare turen. Kyligt men ändå skönt vinterväder. Den bleka solen värmde inte mycket.
/Sune & Palle
PS: Trots snöfall i början av veckan, kanske större Mälarfjärdar blir åkbara nästa helg.

2016-01-03 Span i Florarna
Start vid Källviken vid Finnsjön på ypperliga snöfria isar. Förbi Storön till norra viken och sedan i medvind mot Långån. Skälsjön och Vikasjön. Spännande resa uppför Gammelån till Upplandsleden och bron. Här ligger ett av Upplands mest säregna naturområden, Florarna. Unikt att kunna besöka per skridsko. Vargar, Lo och Slagugglor gömde sig effektivt bakom stammarna på vår Spaningstur men fina naturupplevelser blev det inte desto mindre! Och många möten i vassen och på de smala åarna. Efter rast åter via Långån och uppför Fälaån tor. Efter en avslutande sväng på norra Finnsjön en sista njutarslör i medvind och på kanonis. Sträcka 32 km. mvh Hans och Kerstin

2016-01-02 Gisslaren & Vällen 
Avfärd 9.00 mot Gisslaren. Snöby, bildamm och svåra bilspår. Vid södra Gisslaren dock enbart blankis och uppklarnade. Snöfall i resten av Uppland. Alla 13 deltagarna åkte på blankis i lugnt tempo i medvinden längs västra sidan upp till kanalen där vi vände och fick lä längs östra stranden. Roligt på Malsättraån (video av Estelle finns). Sedan rast på ön därutanför. Estelle & Erik eldade. Bilar till Vällen där isen till en början var knottrig och snötäckt. Sprickgator lätta att åka på i medvinden. Fyra åkte länre norrut på Vällen till den bästa isen, medan resten vände för åtterresa. Avslut ca 14.45. Sträcka 36-43 km. En härlig dag.
/Palle & Torbjörn
PS: Valloxen fortfarande osäker.

2015-12-29 Gimo damm, Stordammen med Björnuddsfladen & Lillsjön, samt Harvikadammen
Gimo damm var dagens höjdpunkt med härlig blankis helt utan snö. Mycket vacker rimfrost och skojiga snirklingar i nordöstra delen. Soligt vinterväder och temp -10 vid start. Sträcka ca 17 km. 6 cm is som lät trevligt. Inga farligheter. Bra rastplats. Stordammen hade lite snöpuder som nästan inte störde alls, plus en del isrosor. Vi åkte söderut via en kort vägpassage till Björnuddsfladen och längs en trevlig kanal till Lillsjön. Nya isar för samtliga deltagare utom några ÖS-åkare. Sträcka 17-18 km. Harvikadammen hade en cm något hindrande snö och knakade en del. Sträcka 6-7 km. Minus 5 vid avslut. Svaga vindar. Vi åkte i olika konstellationer tillsammans med ÖS-folk med lokal kännedom.

2015-12-18 Hej Skridskoåkare
Isläge: Det finns is på små och medelstora sjöar i Uppland och bort mot Järlåsa. Ännu mer is i Dalarna. I vår närhet finns dock risk att dammar och sjöar förtunnas i mildvädret, som på söndag kommer upp i 11 grader. Alltså inga organiserade turer denna helg. Fram till och med 27 dec syns ingen kyla enligt SMHI ! Genomförda ledarturer hitills:

22/11 Åkträning på Studenternas, vilket fortsätter varje söndag framåt.
23/11 Span i Norduppland: Vendelsjön (halvöppen), Dannemorasjön och Tegelsmorasjön. Alla åkbara.
24/11 Eda damm, Edasjön och Norrsjön. Åkbara. Ramsen öppen.
Sedan mildväder med plusgrader. Tunn nyis 1 dec på Edasjöar och Trunsta träsk.
15/12 Nypremiär. Span vid Järlåsa på Stennässjön 4-5 cm och Strandsjön (åkning på östra halvan).
16/12 Två varv på Säbysjön blev 6 km, tre ledare åkte samma kväll på Säbysjön med pannlampa. Bra is 5 cm.
17/12 Regn och nästa dag i Knivsta plus nio och stigande till omkring 11 grader på söndag 20/12. Valloxen öppen vid Brunnby och östra delen... Vi hoppas på kyla lagom till det nya året. Ledarna är beredda. Hälsningar Palle & Estelle

2015-12-02 Estelle Ågren ny grenledare
Fr o m säsongen 2015-16 är Estelle Ågren grenledare för Långfärdsskridsko med FF Knivsta. På Upptaktsmötet/Ledarträffen 23 nov hos Estelle avgick Palle Ander efter 18 år som grenledare. Han avtackades med varma applåder.

2015-11-22 Studenternas i Uppsala
Hej Skridskovänner! Liksom föregående höst är det fri skridskoåkning på Studenternas i Uppsala mellan kl. 19 och 21 på söndagar. Jag själv, Gunnar Guzikowski och Palle kommer att åka dit på söndag (22/11). De som är intresserade att följa med samlas vid Ängby Park för gemensam bilåkning med avfärd kl. 18.30. mvh, Jan Örberg

2015-10-28 Istapp vid Törevägen
Delar av Knivsta hade tidigt imorse -4 grader, andra -3. Vid Staffansgården 6 mm is på vatten i en hink. Istapp fanns vid Törevägen 15 enligt bild. Dags att ta in vattenslangen och slipa skridskorna ...
/Palle