Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Äventyrspatrullen

Välkommen till Äventyrspatrullens hemsida. Vi är en Frilufsargrupp med barn födda 2004 och 2005. På den här sidan hittar du information om terminens träffar. Inför varje träff uppdaterar vi sidan med lite mer detaljerad information och en packlista.

Skridskotur på Valloxen 12/3 10:00-13:00

OBS!!! Nytt för i år är att man ska anmäla sig till träffarna på hemsidan. Se Länk

På denna andra träff för terminen tänkte vi försöka oss på en skridskotur. Eftersom detta är väderberoende kan ändringar komma, så var uppmärksam på mejlen.

Vi samlas vid Pepparkaksudden och utgår därifrån. Som tidigare gör vi basläger vid eldstaden som finns där och gör upp en eld så att det går att värma sig och att grilla korv om man vill ha med det till fika. Vi kommer även passa på att repetera vad man ska tänka på innan man går ut på en is.

Packlista:

Skor:
 Varma fodrade stövlar eller kängor och varma strumpor.

Kläder: När det är kallt är det bra att klä sig med lagerprincipen med många lager av kläder. Genom att klä sig med flera lager är det också lättare att reglera genom att ta på sig eller ta av sig för att inte bli för kall eller för varm. Nertill kan man ha långkalsånger, ett par byxor och sedan överdragsbyxor eller termobyxor. Upptill kan man börja med en underställströja sedan t-tröja följt av en långärmad tröja eller skjorta. Utanpå det kan man ha en varm ulltröja, fleece eller dunjacka och sist en vindjacka, allternativt en täckjacka. Mössa och varma vantar är ett måste för att inte frysa och halsduk eller fuskolle är också bra att ha för att hålla värmen uppe.   

Packa med extra strumpor och lägg de hellre någon stans under jackan nära kroppen istället för i ryggsäcken. Då kan man byta till torra varma strumpor om man fryser.

När vi går är det bra att inte ha för mycket kläder på sig eftersom man då lätt blir varm och börjar svettas. När man sedan stannar drar det våta värmen ur kroppen efter och efter en stund blir man kall. Det är bättre att gå tunt klädd och sätta på sig något värmande när man stannar.

OBS!!! Den här gången ska alla ha med sig ett fullt ombyte i packningen.

Mat:
-Lunchfika. (Det kommer att finnas möjlighet att grilla)
-Frukt
-Vattenflaska med vatten 
-Termos med varm dryck
-Drickkåsa

Prylar:

-Skridskor
-Hjälm
-Isdubbar (Vi har några extra att låna ut om någon saknar)
-Sittunderlag
-Kniv
-Visselpipa, Hängande runt halsen eller i fickan.
-Förstahjälpenpåse

(Förstahjälpen påsen bör innehålla följande: Några plåster, gärna av varierande storlek. 2-4 sterila kompresser, sårtvättare och två gasbindor. Om man använt saker ur påsen är det också viktigt att fylla på med nytt.)

OBS!! Inga mobiltelefoner eller andra el-prylar. 

Vi Ses!!

Magnus och Lars

 

Så här blir upplägget för vårterminen 2017:

-Lördag-Söndag 4-5/2, Övernattning i jaktstuga.
-Söndag 12/3, Skridskotur från Pepparkaksudden.
-Söndag 23/4 9:00-16:00, Vi åker till Hjälstaviken för att gå runt sjön och titta på fåglar.
-Söndagen 21/5 10:00-14:00. Cykeltur till Eda.
-Lördag till Tisdag 3-6/6. Övernattningsläger. Vi vet inte riktigt vilka dagar det blir men förhoppningsvis kan vi ordna en tur med tre nätters övernattning.

Kontaktinformation:

Lars Jansson: 0705-796294
Magnus Simonsson: 0707-809508