Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Landsvägcykling

Program 2016


Cykling på hemmaplan

Lördagen den 23 april gör vi en cykelrunda i närområdet vilket betyder att vi cyklar genom Vendelsömalm - Norrby - Handen - Brandbergen - Vendelsömalm. Sträckan är cirka 1,5 mil. Glöm inte att packa ner matsäck för två raster. Vi samlas vid Coop, Tyrestavägen, klockan 10.
Du behöver inte anmäla dig i förväg.

Ledare är Rune Andersson och Börje Jungeteg.

Kristihimmelfärdscykling

I år infaller Kristihimmelfärdshelgen tidigt, 5 - 8 maj, och då planerar vi som vanligt för en långcykling. Vi samåker i bilar till Borghamns vandrarhem (STF) vid Vätterns strand 1,5 mil söder om Vadstena. Avståndet Haninge - Borghamn är 28 mil. Det blir tre övernattningar i tvåbäddsrum.
Vi samlas vid vandrarhemmet klockan 13 den 5 maj. En dag cyklar vi runt sjön Tåkern (4,5 mil). Tåkern är en stor grund sjö med stora vassruggar som har ett intensivt fågelliv. Vid södra stranden finns ett populärt besökscentrum med naturum och ett 10 meter högt utkikstorn. Byggnaderna är utvändigt klädda med vass bestående av 36 miljoner vasstrån.
Vi gör också en tur in till Vadstena. Det blir tre mil tur och retur. Vadstena är en pittoresk småstad med trähus och kullerstensgator. Man kan lätt hitta ett mysigt café för en fikapaus.

Kostnad per person för resa, logi, frukost och två gemensamma middagar blir 2000 kronor. Anmälan dig senast den 23 mars till...

Rune Andersson tel. 777 61 03 eller Börje Jungeteg tel. 776 20 71

Välkomna