Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

I Ur och Skur

Vi har två förskolor med I Ur och Skur-inriktning i Haninge. I Ur och Skur Spetsbergen i Vega som invigdes hösten 2015 och I Ur och Skur Mullebo och Lötkärrsskolan som ligger i Vendelsö.

I Ur och Skur Spetsbergen ligger på ett berg med naturtomt och skogen utanför grinden. I skogen har vi en stor del av vår verksamhet, speciellt för de äldre barnen.

Här tränas och utvecklas motorik och kunskaper, mycket om natur och djur samtidigt som vi njuter och har roligt tillsammans.
Förskolan har drygt 100 barn med tre pedagoger på varje avdelning samt en förskolechef.

Kontaktperson Spetsbergen:
Marie Littke 070-643 85 61, poppins_1972@hotmail.com

Spetsbergens hemsida

https://sv-se.facebook.com/spetsbergen

I Ur och Skur Mullebo och Lötkärrsskolan är ett föräldrakooperativ som driver skola och förskola i Vendelsö, Haninge med I Ur och Skur pedagogik.

Det finns ingen bättre lekplats än naturen! Inget bättre klassrum heller. På Mullebo förskola och i Lötkärrsskolans årskurs F-3 får eleverna upplevelser och äventyr som stannar kvar hela livet. Allt som behövs för att barn ska kunna utvecklas både i kropp och i knopp finns i naturen. Grenar att balansera på, gräs att springa genom, löv att stilla studera.

Alla sinnen stimuleras utomhus. Att dela matsäck och sagostund under granen skapar gemenskap och empati. I Ur och Skur lär förstås också barnen att vara rädda om naturen och miljön. Det blir självklart för de barn som på det här sättet växer upp med träd, blommor och djur alldeles inpå huden. De får en alldeles särskild känsla för naturen och miljön som de bär med sig hela livet.

Våra verksamheter bygger på I Ur och Skurs metoder och vi arbetar efter de nationella läroplanerna för förskolan och skolan.

Läs mer om Mullebo:   http://www.mullebo.se

Facebook   www.facebook.com/mullebo.vendelso

En vanlig dag på Mullebo.pdf. Här berättar en förälder (i FF-Nytt nr 1 -15) om en ruskigt härlig novemberdag och om Mullebo/Lörkärrsskolan.

Text: Robert Långström Fotograf: Daniel Forslund