Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Öppen Klättring

Våra öppna klättringar startar i april och vi klättrar varje helg som vädret tillåter fram till höstrusket blir för svårt och då vi inte har resor, kurser eller andra aktiviteter. Registrera dig till våra medlemsutskick, via länken http://www.bergsidan.se/contact-us-five, så får du information om alla klättringar.

Start: lördag, 16 apr 2016 (kl 09:00)
Slut: söndag, 6 nov 2016 (kl 16:00)

Se mer information nedan

Så här funkar det
En öppen klättring går till så här. Vi samlas på förmiddagen för gemensam resa till klippan som Bergsidans ledare har valt ut. Vi tar med rep, ankarmaterial och annan nödvändig utrustning för klippklättring.
Vid klippan informerar ledarna om lederna, säkerhet och hur vi tänkt lägga upp dagen. Vi sätter gemensamt upp ankare för topprepsklättring och de som vill ledklättra ordnar utrustningen för det.
Vi försöker fika/äta lunch tillsammans under dagen och hjälps att att ta ned utrustningen inför hemfärden.

Säkerhet
Du som vill följa med ska ha kunskaper som motsvarar grundkurs i klippklättring, dvs kunna säkra, följa som andreman i ett replag, bidra till ankarbyggandet och ha koll på säkerheten vid klippan. Hjälm är obligatoriskt på våra öppna klättringar och vi rekommenderar handskar för säkringsarbete och firning. Ledarna håller en övergripande koll på att klättringen sker på ett säkert sätt, men alla är ansvariga för sin egen och replagskompisens säkerhet och att det görs en kamratkontroll inför varje klättring.

Pris
Om du inte har vårt säsongskort kostar klättringen 50 kr. På Bergsidan finns info om hur du skaffar säsongskortet. Eftersom vi nästan alltid åker bil till klippans närhet kan en reskostnad tillkomma.

Utrustning
Grundutrustningen för utomhusklättring är hjälm, sele, klätterskor, repbroms med karbin, några extra låskarbiner, 60 eller 120-slinga och prusiksnöre. Hjälm, sele, repbroms och skor finns att hyra för 50 kr (låna om du
har säsongskort). Kom ihåg att ange vad du behöver hyra/låna och vilken storlek du har. Ta med lunch/fika, bensinpengar och kläder efter väderlek.
Meddela om du vill låna grejer för att ledklättra.

Försäkring
Klättring är en risksport och du deltar på eget ansvar. I medlemskapet i Friluftsfrämjandets ingår en försäkring som täcker olycksfall och ansvar.


Mer info

Arrangör
Ansvarig ledare
Svårighetsgrad
Medel
Passar för
Vuxen
Gren
Klättring
Typ av äventyr
Aktivitet

Anmälan, tid & plats

Start
lördag, 16 apr 2016 (kl 09:00)
Slut
söndag, 6 nov 2016 (kl 16:00)
Antal platser
0
Platser kvar
0
Anmäl dig senast
2016-11-04
Medlemspris
0 kr
Bli medlem
Barn
+ 100 kr
Ungdom
+ 170 kr
Vuxen
+ 360 kr
Familj
+ 530 kr

Stockholm, Sverige

Normalt sett Shellmacken i Huddinge

Latitud
59.329323
Longitud
18.068581

Format: WG S84 decimal