Välkommen till Gävle Lokalavdelning!

Våra utbildade ledare tar dig med ut i naturen på nya upplevelser och hos oss kan du få känna gemenskap, dela glädjen, utveckla dina kunskaper och färdigheter samt känna trygghet. Vi har ett urval av friluftsaktiviteter såsom vandringar, skidskolor, TAG, långfärdsskridsko, vildmarksläger med mera och hoppas att något ska passa just dig. På sommaren finns vi vid vår lägergård i Smörnäs, där du kan paddla, fiska, koppla av och ta en fika eller varför inte prova på geocaching. Till vänster hittar du våra sektioner i Gävles lokalavdelning och där du kan läsa mer om våra aktiviteter.

Vi ses i naturen!

Aktuellt

Mulle

Nu drar vi igång med en egen Mulle grupp.
Den kommer att gå i Hemlingby lördagar kl 9:30-11:30 med start 10e maj.
Vi kommer att hålla på 5gånger nu i vår och kommer troligen att ha ytterligare en grupp med start i mitten av Augusti

Kostnad 600 kr. Bergränsat antal platser.

Anmälan till gavle@friluftsframjandet.se

Smörnäs

På vår lägergård i Smörnäs pågår just förberedelser inför sommaren, med både rust och planering. Vår verksamhet bedrivs av ideella krafter och det är tack vara alla fantastiska värdar vi kan ha smörnäs öppet under hela sommaren. Vi söker nu fler värdar till sommaren. Som värd bor du i Smörnäs en helg eller en vecka och tar hand om våra gäster, få dem att trivas och skapar en minnesvärd vistelse hos oss.. Du sköter om caféet samt uthyrningen av kanoter och boenden. Samtidigt har du skogen inpå knuten och kan fiska, bada och annat som naturen erbjuder. Kanske vill du ge dig ut på en kvällspadddling i den varma sommarkvällen. Du får gärna ta med dig din familj. Hör av dig till gavle@friluftsframjandet.se om du är intresserad eller har funderingar. Läs gärna mer om Smörnäs här.

Smörnäs öppnar den 30 April. Vill du boka något i Smörnäs inför sommaren, kan Ni göra det via vårt bokningsformulär här på hemsidan. BOKA SMÖRNÄS HÄR

TAG - Trekking Adventure Gästrikland
Sträckningen och datum för 2014 års vandring är klar. Vi kommer att den 7-8e Juni befinna oss i västra Gästrikland. Årets kortare sträcka är 45 km och starten går vid Åshammar och målgång är vid Kratte masugn. Den längre sträckan är på 62 km och starten för denna sker något längre norrut, vid Kungsberget. Det är ett gemensamt nattläger för båda sträckorna och den andra dagens vandring är lika lång för alla. Läs gärna mer om vandringen här.

Vildmarksläger
Vi kommer att ha vårat populära vildmarksläger i Smörnäs i år igen. Efter ett års uppehåll har vi samlat krafter och kommer i år ha lägret vecka 32 då det har blivit varmare, både i luften och i vattnet. Det finns mer godsaker i skogen, såsom svamp och bär. Nytt för iår är att vi erbjuder även ett kortare läger för de barn som är 8-9 år, för att kunna börja introducera friluftsliv under lättare och bekvämare förhållanden. För de äldre barnen som är 10-15 år, är lägret en vecka. Mer info och möjlighet till anmälan kommer snart. Har ni funderingar redan nu, är ni välkommen att höra av er till gavle@friluftsframjandet.se

Motionsbingo
Tillsammans med Valbo FF och Friluftsfrämjandet finns det möjlighet att delta i motionsbingo på Åbyvallen i Valbo varje söndag från den 6:e April till den 8:e Juni 2014. Mellan kl 09.30-12 är det brickförsäljning och den kostar 20 kr. Själva motionsslingan är 2,5 km lång och passar gammal som ung. Det finns fina priser att vinna. Välkommen till Åbyvallen på söndag!