Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Naturbonus till Skogshjältarna

Friluftsfrämjandets satsning Skogshjältarna får 100 000 kronor av Naturkompaniets naturbonus. Ett fantastiskt fint bidrag till en viktig verksamhet, säger Friluftsfrämjandets generalsekreterare Lars Lundström.

Naturkompaniets medlemsklubb 365 skänker varje år 1 procent av sina klubbmedlemmars årliga bonus till utvalda frilufts-, natur- och miljöprojekt. Donationen kallar Naturkompaniet ”Naturbonusen”.

Kundklubbsmedlemmarna får komma med förslag på projekt och senare rösta på de nominerade bidragen. Tidigare år har donationen gått till ett specifikt projekt, men i år fördelas den totala summan på 1 435 126 kronor på totalt nio utvalda och framröstade projekt.

Friluftsfrämjandets projekt för barn i socioekonomiskt utsatta områden, Skogshjältarna, får 100 000 kronor av årets Naturbonus.

– Vi är oerhört stolta att vara nominerade och väldigt glada och tacksamma för de röster vi fått av Naturkompaniets klubbmedlemmar, säger Lars Lundström.
– Det här bidraget gör att vi kan skapa möjligheter för ännu fler barn i socioekonomiskt utsatta områden att få upptäcka naturen och äventyret som finns runt hörnet.

Publicerat: 6 juli 2016